|  | 
|  | 
| 
			 
			#1  
			
			
			
			
			
		 | |||
| 
 | |||
|  Sv: En söndag i novembersolen. 
			
			I det recept, som jag brukar använda, ska avvattning ske under 20 dygn och efter kryddningen med salt, vatten och vinäger, ska mognaden ske under 1 månad. Annars gör man tredagarsoliver också. Då krossar man oliverna försiktigt utan att röra kärnan och låter sedan oliverna ligga i saltlösning under tre dygn. Smakar lite "rått", men äts till raki! / Jannis | 
| 
			 
			#2  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: En söndag i novembersolen. 
			
			Tack för tips! Vi brukar få oliver av vänner och har inte lyckats varenda år, det  är kanske olika olivsorter också. Här på ön pressar de flesta olja av sina oliver, den kommunala pressen går natt och dag dessa veckor.
		 | 
| 
			 
			#3  
			
			
			
			
			
		 | |||
| 
 | |||
|  Sv: En söndag i novembersolen. 
			
			Min grekiska familj här på Tinos ska skörda nästa vecka när alla är samlade. De har några träd även en bit ifrån sin olivlund I Kalloni, men på de fyra träden hade redan någon/några andra skördat I smyg. Här görs olja av det mesta, men Nikoleta lägger även in. Jag har fått smaka de gröna. Mums! Tack för ytterligare en fin rapport! Lissi | 
| 
			 
			#4  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: En söndag i novembersolen. Citat: 
 | 
|  | 
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
| 
 |  |