![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Sedan har jag blivit mer och mer förtjust i alla dessa vegetariska huvudrätter också, de smakar ju så mycket mer än härhemma...Skulle nog inte ha några som helst problem att vara vegetarian (lite fusk med fisk och skaldjur kanske) i Grekland!
Ivi[/QUOTE] Jag har bara prövat att äta vegetarisk mat i Grekland och det går hur bra som helst, även i 4 veckor. Har aldrig rest i ett land där det är så lätt att få vegetarisk mat. Alla dessa smårätter gör att man kan kombinera sin egen måltid och det är ingen som ifrågasätter att man bara äter tre förrätter. Favoriterna är många men stuffed tomatoes och baked giant beans ligger nog i topp. |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Citat:
Gillar också gigantes (stora vita bönor), fava (kikärtspuré), kokta läckra spröda rödbetor, horta, briam - för inte att tala om grillad feta - ja, listan kan göras lång. Jag är inte vegetar här hemma, men när jag är i Grekland väljer jag ofta bara vegetariska rätter FÖR ATT DET SER SÅ GOTT UT (och ÄR det också!). Sen väljer maken gärna en eller annan liten kötträtt och då får man ju en munsbit... Att det aldrig tas illa upp när man bara beställer smårätter beror väl på att "så gör man" (motsatt här hemma - törs nästan inte göra det ens på en grekisk restaurang, men man borde nog prova! ). Det betraktas inte som förrätter, men just som att man plockar ihop smårätter till en större måltid. Att det översätts till "förrätter" är för att man inte hittat ett bättre ord än "starters"... - har jag läst någonstans...Marianne
|
|
#3
|
||||
|
||||
|
Citat:
Men det är klart att du skall våga göra likadant hemma. Det gör alltid jag, du betalar ju för det! Jag har t o m frågat efter "doggybag" en gång, men det satt långt inne...puh! Men jag blev hur väl bemött som helst. //Gunilla |
|
#4
|
||||
|
||||
|
Citat:
, men hellre ville ha med dom hem, så det var ju roligt att de uppfattade det positivt! Marianne
|
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|