Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Off Topic > Mat & Dryck (ej grekisk)

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #3  
Gammal 2006-02-10, 16:07
Kikhs avatar
Kikh Kikh är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2006
Ort: Kalithea, Chania
Inlägg: 1 371
Standard Sv: Vinglögg

Vinglögg är rött vin och sprit kryddat med diverse "julkryddor" som dricks mellan 1 december och 13 januari...Så här exempelvis...

1 helflaska rödvin (INTE krasi!!!)
37 cl sprit, jag kör med billig Metaxa eller en skvätt Tsikoudia
8 skalade kardemummakärnor
5 nejlikor
2 bitar kanelstång
1 pomeransskal
ev. en liten bit ingefära
ca 150 gram socker
2 dl russin (sultans)
2 dl skalad mandel

Lägg russin, mandel, socker och alla kryddor i en stor kastrull. Häll på rödvinet och låt det dra i minst en timme.

Fyll på med spriten och värm på svag värme under omrörning, det ska inte koka (tänk på % i alkoholen!).

När glöggen är varm häller du den på små fula muggar med jultomtar eller hjärtan på, lägger i några mandlar och lite av russinen och serverar den rykande het till dina grekiska polare. Du har väl bakat pepparkakor och lussebullar? Bra, såna äter man till så här i jultider

Man kan även dricka glögg i mitten på januari, liggande i ett iskallt hotellrum på Kreta bara för att någon aldrig smakat det tidigare....Men det är inte traditionsenligt förfarande
Svara med citat
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 03:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT