![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
....pinglade Karpathos igår och snakkade bl.a me Nena, som såklart var på sin taverna, mittemot Constantinos Palace.
Hon har nemligen (vänligen) lovat att skicka mej en plastkasse me lagerblad ( Laurus Nobilis), för jag glömde ( förstås) den plastkassen me såna blad jag (plockat på Garden Villa)i kylskåpets frysfack på Mango på Rhodos..... Hon hade gäster,mer och mer, och det hördes en del glatt prat i bakgrunden när jag ringde. Hon hade ( förstås) tappat/slarvat bort mitt visitkort, så hon ville ha min adress,vilket inte kan vara svårt, för både Chroni ( Pelagos ) och Andreas ( Zephyros Village & Garden Villa) har dom, och även Vasilis ( AutoMotoCenter) , så det fixar sej säkert. Apropeau lagerblad, jag har hällt i ca 6 dl kretensisk raki i en glastillbringare ( utspädd till ca 30%) och lagt i en handfull lagerblad ( har lite i reserv i frysen).Där får det dra i ca tre veckor, sen rundar jag av med en knivsudd honung, och får en fin karpathisk/kretensisk snaps.... ![]() ![]() ![]() Tror förrexten att jag ska gå ut i köket och provsmaka lite, det var ju den tjugonde som jag mixade blandningen.... ![]() ![]() ![]() ![]() Trevlig helg anbefalles eau det bestämdaste !! Mikke |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Mikke,
Om du vill extrahera smaker med hjälp av alkohol, ska du inte späda ut alkoholen innan utan efteråt. Det blir en både effektivare och snabbare process. Hur stark är din raki? Den brukar normalt på Kreta ha en halt av 18-20 % på kaféer. Är gästen berusad brukar man också späda ut den. Vi får väl kolla din kryddsättning! / Jannis |
#3
|
|||
|
|||
![]()
...tja, enligt snubben i Pigadia jag köpte rakin av så ligger den runt 40%. Jag har tyvärr en lite känslig matstrupe, så jag brukar ta ner rakin till runt 30%. Vad det sen gäller extraktionen, så säger expertisen att visst extraheras det "mer" och fortare vid högre alkoholhalt, samtidigt åker "allt mer", d.v.s olika lösliga ämnen med. Det blir en "snällare" extraktion vid lägre alkoholhalt.
Sen har jag inget bråttom heller, utan tre vekker me blad brukar funka. Denna gång klippte jag ner bladen dessutom, för att öka ytan en smula, och jag har kikat på lösningen idag efter 10 dar, och den har redan fått färg.... ![]() ![]() ![]() Mikke ( 27 etiketter kvar...) |
#4
|
|||
|
|||
![]()
...jag provsmakade lagerbladsrakin igår och den börjar bli fin och go.....nån vecka till, sen häller jag över den i en fin flarra och sticker ner ett helt lagerblad, eller rent av en kvist, ifall det finns nån i kassen.....
Idag ringde jag till Karpathos och Nena som förstås var på sin lilla taverna mittemot Constantinos Palace, och det hade minsann kommit pipel som läst om hennes lilla plejs på Kalimera. Hon va jettegla för de och hade minsann också skickat mej ett paket med lagerblad för ca en vecka sen,så nu ere ba å venta å se hur lång tid det kan ta.... ![]() ![]() Däremot glömde jag att fråga henne ifall dom på storhotellet mittemot hade startat sitt disco, som kan bli en aning högljutt, men jag får fråga henne nästa gång.... Mikke |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Roligt att folk hittar till Nena!
![]() ![]() ![]() |
#6
|
|||
|
|||
![]()
....tisdag 10 juni
Idag ska vi bowla i stan med vår avdelning, så vi fick sticka hem några timmar tidigare, och där satt det ett stort,brunt kuvert i brevinkastet hemmavid.....Snabbt in och klippa upp, det var minsann lagerbladen som Nena på Karpathos skickat....Det gick minsann ganska fort, ungefär drygt en vecka, och ett stort och rätt tjockt kuvert vare oxo..... ![]() ![]() Ringde förstås Nena direkt, som inte var på tavernan, utan hemma, och tackade för detta.... Hon hade rätt många stamgäster,sa hon, men hade lite brådis ner till stan, så det fick bli tre minuters prat denna gång.....Det verkar som om hon och hennes bulgariska hjälpreda Daisy har att göra alltmer..... ![]() ![]() ![]() ![]() Mikke |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|