Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #12  
Gammal 2005-04-05, 18:49
epiros epiros är inte uppkopplad
Avstängd
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 900
Standard Sv: Gode tips?

Citat:
Ursprungligen postat av Eureka
Takk for kjapp respons fra flere av dere! Spetzofai hørtes spennende ut - selvsagt vil jeg ha oppskriften! Flere gode forslag?

Eureka

oppskriften kommer här:
Spetzofai

6-8 portioner

1kg gröna paprikor (helst smala)

4-6 st. kryddstarka korvar

1kg tomater ( eller krossade tomater på burk)

2 st. lökar, finhackade

olja

salt,peppar och lite socker

Skölj paprikan och låt vattnet rinna av.
Fritera den i 3 dl olja. Låt den inte bli för brun.

Ta upp Paprikan ur pannan. Stek korven (skuren iskivor eller hel) och ta upp den ur pannan.

Skala och krossa tomaterna, lägg dom i pannan tillsammans med löken. Salta, peppra och strö över lite socker. Låt såsen koka sakta i 20 minuter.

Lägg tillbaka Paprikan och korven i såsen och låt den stå på svag värme tills såsen blir tjock.

Du kan med fördel fritera paprikan och steka korven i god tid innan gästerna kommer , sedan återstår bara att fixa såsen och låta Paprikan och korven puttra i den en stund.

Öl smakar utmärkt till, säkert kan oxå en snaps slinka ner.

epiros
Svara med citat
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 16:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT