![]() |
#12
|
|||
|
|||
![]() Citat:
oppskriften kommer här: Spetzofai 6-8 portioner 1kg gröna paprikor (helst smala) 4-6 st. kryddstarka korvar 1kg tomater ( eller krossade tomater på burk) 2 st. lökar, finhackade olja salt,peppar och lite socker Skölj paprikan och låt vattnet rinna av. Fritera den i 3 dl olja. Låt den inte bli för brun. Ta upp Paprikan ur pannan. Stek korven (skuren iskivor eller hel) och ta upp den ur pannan. Skala och krossa tomaterna, lägg dom i pannan tillsammans med löken. Salta, peppra och strö över lite socker. Låt såsen koka sakta i 20 minuter. Lägg tillbaka Paprikan och korven i såsen och låt den stå på svag värme tills såsen blir tjock. Du kan med fördel fritera paprikan och steka korven i god tid innan gästerna kommer , sedan återstår bara att fixa såsen och låta Paprikan och korven puttra i den en stund. Öl smakar utmärkt till, säkert kan oxå en snaps slinka ner. ![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|