![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Saluhallen har vi redan varit med om en gång som gav mersmak. Dit återvänder vi gärna.
Första gästerna kom redan ca 5.30 och svängde glatt i sig ganska stabil mat. Många var på väg från arbete och många på väg till arbete. Stämningen rätt sömnig mot vad den kan vara exempelvis ett antal timmar senare på eftermiddagen. Häftigt att vara med om saluhallen uppvaknande. Fisken levereras och lägges upp på ett förföriskt sätt, köttet plockas ur kylarna och arrangeras lika smakfullt, skynken dras undan, frukt och grönsaker ordnas med, ost och bröd fixas till, t o m mannen med blå häftet för lotteriet av fisk eller lamm börjar traska omkring och ropa ut vad dagens vinst består av. Prova på om ni får tid och lust. De stora dörrarna är stängda men på baksidan till varje rörelse finns dörrar. Knacka på och förklara så kommer ni säkert in även om ni inte känner någon. lars Kriti stin kardia mou |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Sikkert dagens dummeste spørsmål (fråga), men snakker dere virkelig om saluhall i Sougia? Siden jeg er et typisk a-menneske så kan jeg virkelig få hyggelig selskap tidlig på morgenen!
|
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Inte heller jag känner till någon saluhall i Sougia utan den som avses är den stora saluhallen från 1913 i Chania. lars Kriti stin kardia mou Skickar med en bild på en kazani som var med redan på turkarnas tid. Här fixas det också mat i väntan på att tsikoudian skall bli klar. Glöd finns det ju gott om och maten ja den kommer de med som skall avhämta sin tsikoudia. Stämningen brukar bli hög fram på kvällstimmarna. ![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Underbara Sougia har fått ytterligare ett fan och det känns bra att veta att större än så här blir nog inte den mycket lilla byn. Paleochora känns som en stor stad i jämförelse och därmed inget ont sagt om Pal. I julas var vi i Kato Zakros och det finns uppenbara likheter dessa två platser emellan. Må båda behålla sin personliga prägel och litenhet. Det blåser ordentligt nu och det blir säkert ingen kustbåt idag på Libyska sjön. Vi lämnar den underbara sydvästkusten för Nea Chora ett par dagar. Skall bli hur kul som helst, men undrar om de i norr kan slå restaurang Omikrons smakupplevelser? Ett mycket angenämt spörsmål. Underbar Bild Lars!! och Mouche som är A-människa liksom mig, kan gå till bageriet vid 5-tiden för att känna på dagens nya dofter i Sougia, det är en annan typ av superstart på dagen. Kreta är underbart! Paul |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Ni ska ha en vacker tur upp till Chania. Även vi gillade Sauga. Lagom stort ställe.
Här i Umeå har gryningen kommit med en fantastisk rosa himmel. Väntar på att morgontidningen ska stoppas i postlådan. Morgonpigg Birgitta. |
#6
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hoppas vi får till det i december!, hälsa Arne så mycket! Paul |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Og så utrolig variert og mangfoldig.
God tur videre! |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Håller helt med dig och kan bara understryka din utsago nu när vi kommit till Nea Chora, en så enormt läcker stadsupplevelse hade vi inte kunnat föreställa oss.
Det är nog så att det inte tar slut med överraskningarna! Må väl! Paul |
#9
|
|||
|
|||
![]()
Hemkommen och en kort rankinglista på resans bästa mat enligt smaklökarna hos oss från Blekinge:
Klar segrare: Omikron i Sougia Bra andraplats: To Magasaki i Nea Chora Tredjeplats, ljuvlig miljö också: Rebetiko i Sougia Fjärde plats delad: Methexes, Kiparaki och Pizzeria Portofino i Paleochora Bästa dessert: Kanelmarinerade blandade frukter (även med morotsbitar)I Agia-Roumeli hos Farragi Hur glad och lycklig är man inte när man tänker på dessa underbara platser. Lisbet och Paul |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|