![]() |
|
|
|
#1
|
|||
|
|||
|
Jo då, yoghurt med jordgubbar o andra bär har jag ätit mycke. Med honung oxå. Tagit stavmixern o mixat bär med grek yoghurt.
Tycker inte yoghurt med flingor e så gott, fil är bättre. Finns ingen fil då?
|
|
#2
|
||||
|
||||
|
Här är en annan filälskare, som också gärna skulle äta det till frukost även i Grekland. Men fil är en skandinavisk företeelse som i stort sett bara finns i Sverige. Kefir, kulturmelk och en del andra snarlika produkter finns också i några länder, men i resten av världen, där det finns något liknande är det olika former av youghurt som gäller. Och det är ju som sagt gott, men inte lika gott som fil.
|
|
#3
|
||||
|
||||
|
|
|
#4
|
|||
|
|||
|
Jeg måtte googletranslator for å skjønne hva dere snakker om, heter surmelk på norsk. Nei takk, gresk youghurt for meg! Skal faktisk ut og kjøpe det her nå selv om prisen vi å betale er akkurat det dobbelte av prisen i Hellas. Og fantastisk honning (honung) fra Kreta har vi et lite lager av!
|
|
#5
|
||||
|
||||
|
Surmelk og svensk fil er ikke det samme, men visst nok de nærmeste mann kan finne i Norge.
|
|
#6
|
||||
|
||||
|
Hej,
För några år sedan köpte jag av misstag en mjölkprodukt av "surmjölkstyp", kommer inte ihåg vad den hette men smakade definitivt lite åt filmjölkshållet. Den såldes i "tetrapak"-förpackning och likheten med vanlig mjölk lurade mig att ta fel... Den frappe som mjölken användes till blev inte god - det var först då misstaget upptäcktes ![]() Leta i mjölk/yoghurtsortimentet på en lite större supermarket så kanske du hittar något liknande. Kanske heter det ξινόγαλα eller bara ξινό (enligt google översätt)/Göran |
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|