![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
- det er nesten bare såvidt jeg våger å si det.....
![]() ![]() ...men v i fikk ikke spesielt god mat på SAKIS faktisk, ble skuffet fordi "alle" skryter av stedet ![]() Deres husets vin er den dårligste jeg har smakt...så??? Men hyggelig service fikk vi ![]() -det ble likevel med e t t besøk for oss, kveldens middag er jo viktig ![]() Vi var ellers veldig godt fornøyd med maten vi spiste i Parga ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Ja jag längtar till 10 september! 40 grader kan inte vara nådigt! Olivlundarna gav väl lite svalka ändå?
Sakis ligger så fint. Jag trivs också bäst där omkring. Servicen är i topp men vinet...nja...bättre har jag druckit. Vi beställde husets röda. Iskallt och med en pikant smak av kylskåp! ![]() ![]() Jenny- som längtar efter saganaki och Anthoussas goda fasolakia! |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Vi testade bara det vita vinet som vi tyckte var helt ok.Testa gärna pork in earthen pot.En gryta med fläskkött potatis vittvin feta ost lök eller stifadon som också var kanon,//micke
|
#4
|
|||
|
|||
![]()
Kari! Äntligen en till! Jag har länge funderat på vad som är så speciellt med Sakis..!?!?
Personligen äter vi aldrig där. Har givit det två chanser under våra vistelser i Parga men har blivit lika besviken varje gång. Så visst vågar man säga vad man tycker! Karin |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Eva |
#6
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Karin ![]() Senast redigerad av karin.w.t den 2012-07-26 klockan 11:49. Anledning: Felstavning |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Lekfas + Parga i kombination känns lyckat, 10 år seda vi var på Lefkas, men vill gärna åka dit igen
![]() Nu är även jag hemkommen och positiv till Parga. Det var så mysigt där med alla gränder. MEN även vi drabbades av högtrycksryggen som sveper över Medelhavet..det var varmt...det var bada, bada o bada som gällde hela tiden - mer orkade man inte...i fredags var det extremt hög luftfuktighet så på kvällen när vi var o åt middag, reste sig folk o gick en vända för att försöka få svalkat ner sig lite, men omöjligt. Vi åker alltid under juli el augusti då vi har skollov att rätta oss efter, men har inte haft så här varmt tidigare....men man ska inte klaga ![]() På badbåten till Lichnos pratade vi lite med "kaptenen" som berättade att antalet turister i Parga är ungefär detsamma som tidigare, till skillnad mot ute på öarna. Skandinaviska turister minskar medans antalet turister från bl a Serbien, Ukraina o Kosovo ökar...tyvärr är det inte en köpstark turistskara vilket medför minskade intänkter, o detta är ju inte bra för dem. Sakis gillade vi och det klart mest prisvärda av de restauranger vi besökte under veckan. God mat och - som alltid - trevlig service o personal. ![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Intressant. Kom själv hem i måndags och noterade många tomma solstolar på Valtos. Enligt Apollo guiden är det fullt, svenskar föredrar Lefkas, och Svennar Parga. Det som framförallt minskat är den grekiska turismen. Positivit med Parga var annars att de skandinaviska turisterna inte var i majoritet.
|
#9
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Svennar = svenne banan = svenskar
|
#11
|
||||
|
||||
![]()
Ouzerian missade vi annars brukar vi alltid gå på ouzeriera och ta dricka ouzo med meze tillsammans med "papusen".
|
#12
|
||||
|
||||
![]()
Oj nu skrev jag visst i nattmössan, norrmänen föredrar Parga ska det vara, å svenskar Lefkas.
|
#13
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() - for det er faktisk sjelden vi har fått mat vi har blitt så skuffet over som vi ble den kvelden på Sakis og det skyldes ikke b a r e at forventningene var høye. Det begynte bra med en velkomst ouzo, men... Foruten udrikkelig husets hvitvin, fikk vi varmt hvitløksbrød som så fristende og godt ut, men... som viste seg å være så s e i g t at det nesten ikke kunne tygges ![]() - om det var varmet opp igjen flere ggr, eller brødet var gammelt er vanskelig å si ? På en PIKILIA for to - fikk vi en gemista ( tomat) med smakløs og kladdete ris. - fritert squash og grillet paprika som var god - tzatsiki som var ok - en liten tiropita, ganske ordinær - noen båter poteter fra ovnen som var gode - en mix grill hvor lamme"koteletten" var uspiselig ( det lille som var av kjøtt var s e i g t), et stykke kyllingfilet som var tørrere en vanlig, men ganske ok. Pølse som ikke var i nærheten av de greske pølsene vi bruker å få og liker så godt, og en bifteki som var ganske ordinær. Ingen kom og spurte om det smakte, men.. da vi gjorde tegn til å ville betale, kom en hyggelig servitør, jeg syntes han så litt beklemt ut, som om han visste at vi ikke hadde fått bra mat ( innbilning kanskje ![]() Han ville gjerne gi oss kaffe, eller mer ouzo "på huset", men vi sa nei takk til det, da skrev han bare "19 euro" på papirduken, det var regningen! M y e for pengene dersom det hadde vært et så godt måltid som vi bruker å få ![]() |
#14
|
||||
|
||||
![]()
Låter jättetrist. Ibland blir det ju så med populära tavernor. Det här är ju en gammal taverna och kanske är det inte sammma kockar eller gummor som står vid grytorna längre. Är ju ett antal år sedan jag var där. Har också besökt tavernor som andra rekommenderat och blivit väldigt besviken.
Eva |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|