![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vi har haft glädjen att få besöka Paleochora under samtliga årstider och fått uppleva ganska stora skillnader i det fina matutbudet. Grundinställningen är att måltiderna är riktigt bra. Ytterligheterna är de underbara vintermåltiderna som tillagas i vedeldad ugn och serveras till de få som finns på plats samt de ibland något mer "stressade"sommarmåltiderna. Vi lever själva i restaurangvärlden och vet att för mycket stress inte gagnar upplevelsen hos gästen. Vi försöker hitta rätt stämning oavsett årstid och tid på dygnet. Tycker mycket om lite mindre ställen och gärna familjerestauranger. Vi äter helt annorlunda på lunchen än mot kvällen. Drycken är viktig och glädjen att hitta ett perfekt krasi locale är stor. Det underbara att se hur de äldre är med, exempelvis ordna med kastanjerna, rensar hortan eller annat.Generationsupplevelsen är ett stort plus. Ställena du nämner gillar vi med något undantag, den vid sandstranden. Vintermåltiderna hos Metexhes eller Megim är ljuvliga. Sitta på Samaria i rätt stämning är jättefint. Stifadon hos Giorgios på Dionissos är fin liksom citronpotatisen. Oriental Bays dagliga 2 erbjudanden kan vara "grymma", förra månaden fick vi en fylld grillad kronärtskocka som var oslagbar. Vi undviker egentligen bara två ställen i Paleochora, båda ganska stora. Vi har nog bara haft otur där, då de oftast är välbesökta. Men som sagt, favoriterna varierar beroende på årstid och situation. Ofta bjuds det på egna desserter som kan vara stora höjdpunkter, tänker bla på syltat kvitten hos Marianne på Megim. Underbar! Eller vintersalladen hos Methexes med senapsvinegrättsås av världsklass tillsammans med den goda kastanjestifadon! (Inom parantes knyckte vi rätten och serverade Tomas Di Leva (vegan) denna i Sverige). Lokaniko i Paleochora är ofta riktigt god var den än serveras, så det är ett sant nöje att få botanisera bland allt det goda, oavsett det mesta blir det nästan alltid riktigt bra i denna underbara del av världen. Paul |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Tack för info, Paul. Kul att läsa!
Några av de ställen du nämner har vi ännu inte besökt, även om vi varit i Paleochora riktigt många gånger. Ofta får man favoriter, som man vill besöka igen när man kommer nästa gång - och en semester har ju bara ett begränsat antal middagar - och luncher. Just lunch äter vi gärna på sandstrandstavernan (vi äter där aldrig på kvällarna), men på lunchen sitter vi på deras lilla uteservering som ligger på sandstrandsidan på andra sidan gatan, skönt att hitta en plats i skuggan och många goda smårätter har vi fått där. Ostria, som det hette förr, hade två tavernor för en del år sedan, den andra låg lite längre ner på gatan och var den ursprungliga tavernan Ostria med mycket god och hemlagad mat, sen byggde man den nya och "finare" tavernan, fortfarande med god mat, men inte samma genuina atmosfär som den gamla. Methexes besökte vi en kväll, men eftersom vi äter lite senare, så var all mat slut när vi kom dit. (Vi går oftast ut "grekisk tid" vid 21-22-tiden.) Vi får kanske ge dem en ny chans nästa gång. ![]() På Oriental Bay valde vi just dagens två specialerbjudande, även om vi var där till lunch och normalt aldrig väljer varmrätt till lunch, men det var fullträff båda rätterna och Oriental Bay besöker vi gärna igen. |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|