![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Vi hade "grekisk afton" redan på juldagen, med moussaka, stifado, ugnspotatis och tzatziki. Till det retzinavin och varm ouzo med honung... (fast inte riktigt i nämnd ordning...)
Tack snälla Yanna för det fantastiska tipset!!! Det får nog bli den nya traditionen nu. Svenskt på julafton och grekiskt på juldagen ![]() Janne: "Rollo a lá Julia" såg riktigt gott ut! MVH zakka |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Jag var hos min grekiska familj och åt julbord. Helstekt spädgris, baconlindat fläsk med plommon, svamp och grönsaker, pilaffi kokt på get, kokt get, rödbetssallad på grekiskt vis, rysk sallad (mimosa), ugnsstekt potatis och massor med rödbrunt lokalt vin. Dessertbordet dignade av än mer godsaker, men tyvärr ligger bilderna på någon annas kamera än.
//Kikh |
|
#3
|
||||
|
||||
|
Det ÄR otroligt gott. Beställer alltid det när vi är på Honeymoon på Santorini. Dessutom är det en snygg maträtt.
|
|
#4
|
||||
|
||||
|
På julafton fattades inte mycket på det julbord jag tillsammans med Git och Calle avnjöt hemma hos mig. Julskinkan vart faktiskt bra, vilket jag inte trodde just när jag hade griljerat den, men den blev precis som den skall vara efter att den kallnat ordentligt.
Hos mig blev det på Juldagen en grekisk tallrik från min snälla hyresvärdinna. Tallriken innehöll lammkött o potatis i ugn, Bifteki, ost & spenatpaj och pasta med bacon, till det vin. Annandagen blev det min egen julmat...julskinka, köttbullar, potatis, brysselkål och rödbetssallad...osså vin. Självklart har det även blivit en varm Ouzo med honung varje dag. Solen har lyst med sin frånvaro nu sedan flera dagar tillbaka....riktigt ruggväder! Yanna - som nog äter sill idag, men inte vin till detta... |
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|