![]() |
#9
|
|||
|
|||
![]()
Her er en dessertoppskrift jeg har fått av en gresk venninne. Den skal det også litt Metaxa (ev konjakk) i, men den skal blandes med sukker i mister skarpheten. Selvsagt kan du bruke annen sprit også.
Vil du se bilde, sjekk matbloggen min. Achladia me Metaxa / Pærer med Metaxa 4 søte, modne pærer 1 ss smeltet meierismør 4 ss sukker, gjerne rørsukker ca 8 ts Metaxa eller konjakk 1 beger gresk yoghurt (200 gram) eller Matyoghurt 1 dl mandelflak, ristet lett i tørr stekepanne evt: 4 ts flytende honning eller mer, avhengig av hvor søtt du vil ha det Skrell pærene, del dem i to, og fjern kjernehuset, slik at du har en liten grop i hver pære. Pensle pærene med smør. Legg dem i et smurt, ildfast fat med den kuttede siden opp. Dryss over sukker, og ha litt Metaxa/konjakk i hver grop. Stekes v 200 grader i 15 min. Legg to pærehalvdeler i hver serveringsbolle. Pisk opp yoghurten litt med en gaffel, og legg en god klatt oppå pærene. Hell over honning, om du vil, og dryss med mandler. Til 4 |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|