![]() |
|
|
|
#1
|
|||
|
|||
|
Härligt att så här bli påmind om när vi gjorde en liknande biltur uppe bland bergen på Kreta i oktober 1995. Då hamnade vi hos en lokal Raki-kokare där vi bjöds att slå oss ner med familjen. Hela anläggningen stod dock utomhus. Vi blev bjudna av morfar/farfar på granatäpplen och saltgurka samt förståss Raki direkt från "kranen". Smakade ljuvligt (ja Arne den kan faktiskt göra det
).Inne i den stora tavernan som familjen drev satt ett stort gäng tyskar på Jeepsafari (ni har säkert sätt dem ibland, långa karavaner med 20-25 Suzuki-jeepar). När de skulle åka så hade man dukat upp massor med ½-litersflaskor med Raki till försäljning och tyskarna köpte trots skaplig prissättning. När vi sen skulle åka så behövde vi inte betala mer än hälften ![]() En annan dag hamnade vi på ett litet Kafenion långt upp i bergen där det stod tunnor fyllda med kastanjer och vatten upp till brädden. Vi beställde Frapé, och den gamla damen som inte kunde annat än grekiska (och vår grekiska var mycket begränsad) bjöd på färska "råa" kastanjer (inte fullt så oävet som man skulle kunna tro) och försökte förklara för oss hur man bereder dem. Pga språkförbistringarna blev vi inte fullt lika upplysta som Lars, men det var ändå mycket intressant, och man blir så glad över hur de anstränger sig att förklara och visa. ![]() Tyvärr har vi inte haft möjlighet att uppleva det igen, men när vi blir passionärer och inte har så många (om ens några) "måsten" kvar i Sverige - då....... ![]() BoCina |
|
#2
|
||||
|
||||
|
"Tyvärr har vi inte haft möjlighet att uppleva det igen, men när vi blir passionärer och inte har så många (om ens några) "måsten" kvar i Sverige - då......."
BoCina av er text att döma så är ni ju redan passionärer, passionen har redan bitit sig fast i er. lars Kriti stin kardia mou |
|
#3
|
||||
|
||||
|
Vilken fin utflykt!
Kastanjer brukar vi få från en vän som har rötterna i Trikala och åker dit när han kan. En sort är för rostning, en annan ska man koka , har jag lärt mig. Gott är det i båda fallen. |
|
#4
|
||||
|
||||
|
Det viktiga enl A var att de blir gula. De är de bästa och nyttigaste-
Vintertid idag, vem hade en tanke på det här, inte vi i alla fulla fall. Vädret är fortsatt ostadigt så vi gör nog en biltur upp i bergen för en god lunch på en taverna med traditionell meny. Där brukar det alltid hända nåt kul lars Kriti stin kardia mou |
|
#5
|
|||
|
|||
|
Jeg trodde at kastanjer enten kunne ristes eller kokes for å lage pure og at det er en og samme type?
|
|
#6
|
||||
|
||||
|
Eftersom jag själv inte blixtrar till, längre: Tack bägge för "återvändandet" till Kreta.
|
|
#7
|
|||
|
|||
|
Citat:
![]() Fast jag syftade nog mer på Yannas fina omskrivning av att bli pensionär. Då kan vi utan begränsningar, i form av alltför få semesterdagar, tillbringa mer tid på Kreta och göra nya upptäcktsfärder. Då kan vi återigen börja leva efter vår devis "den som åkt vilse har ofta mer att berätta" ![]() ![]() BoCina |
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|