|  | 
|  | 
| 
			 
			#1  
			
			
			
			
			
		 | |||
| 
 | |||
|  Sv: Väderrapport 2011 Citat: 
  Nu har jag snart bara en månad kvar tills vi åker!   | 
| 
			 
			#2  
			
			
			
			
			
		 | |||
| 
 | |||
|  Sv: Väderrapport 2011 
			
			Håller på att packa för avfärd imorgon. Ska man packa ner underställ för nattetid fortfarande? Har du någon bra måste maträtt som du kan tipsa om? Och i vilken restaurang naturligtvis? | 
| 
			 
			#3  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Väderrapport 2011 Citat: 
 för varje dag men maj lär ha varit ovanligt kall i hela Grekland. Jag vet inte hur bekant du är med det grekiska köket men kaninstifado, bekri meze, ungsbakad kyckling och potatis, briam och fava är några av mina favoritträtter. Grillad lever med citron och en tallrik chorta, rödbetor med feta och pinjenötter kan också vara en riktig delikatess. Eva | 
| 
			 
			#4  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Väderrapport 2011 
			
			Ytterligare ett tips på underbart god grekisk mat är killing med ungsbakad oreganodoftande potatis samt fetafourni tillagad i ugnen med lök, tomater, paprika och kryddor. Eva | 
| 
			 
			#5  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Väderrapport 2011 Citat: 
 Jag kanske är för sent ute nu, men trots dagens sol och värme är det svalt nattetid och många fryser på sina hotellrum. För er som inte redan rest, ta med en varm tröja/kofta, byxor, strumpor och varmare skor. Mat som bör provas är bönrätter och grytor, Kleftiko eller lamm, vegetariska rätter och alltid mängder av mezedes (småplock). En riktig måltid består av en sallad som alla delar på, massor av förrätter och en eller två huvudrätter beroende på antal ätande. Sen plockar man friskt från alla fat med bara en gaffel, smuttar på valfri dryck och umgås över maten. Tveka aldrig att be servitören rekommendera lämpliga mezedes, de vet vad som passar ihop. Själv skulle jag ge mitt vänstra öra för en portion Gavros marinata, en skordalia och en karaff ouzo just nu... Som jag tidigare skrivit är Romanza suveräna på husmanskost, Uncle Tom's och Cactus Beach fixar allt, Kavouras inne i Chania kan sin mezedes och fisk, Steki inne i Chania har allt från smått till de berömda kycklingfileérna i genuin Kretensk miljö, Mavro Provato inne i Chania är alltid bra och To Xani i Chania är makalösa men aningen dyrare. //Kikh | 
|  | 
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
| 
 |  |