![]() |
|
#21
|
||||
|
||||
|
Citat:
- kokt bläckfisk marinerad i olivolja, vinäger och vitlök, Inkokta rödbetor i vinäger och det traditionella brödet Lagána bakat utan ägg. Till dessert blir det Zuccinikaka och en rejäl rackare raki. Svärmor får stå för räkorna i år, hon blir så ledsen när jag kokar "svenska" räkor och ingen äter av hennes. Till svärfar, och övriga, har jag plockat ett halvt kilo vildsparris som vi ska festa på.Om min sambo håller på traditionen (som många andra greker gör) blir det grillade fläskotletter senare på kvällen. Det finns nog ingen levande grek som klarar en fest utan kött och många är de slaktare som tvingas "nödöppna" ![]() //Kikh |
|
#22
|
||||
|
||||
|
Så klart Kikh, jag skrev fisk på ett alltför omfattande sätt.
Fisk skulle varit bläckfisk, naturligtvis, då den precis som du skriver inte bedöms innehålla blod och så klart skaldjur.Men kött idag det låter ju inte så ........?? Fastan är ju inte vad den en gång varit inte ens i Grekland, det är väl mest de gamla som håller på traditionen åtminstone i de familjer jag känner. lars Kriti stin kardia mou |
|
#23
|
||||
|
||||
|
Citat:
I vår familj håller man inte så hårt på traditionerna, helgdagar är mer en orsak att träffas och umgås. Jag kan ju avslöja att min zuccinikaka innehåller hela 3 ägg, men alla vill att jag tar med den.//Kikh |
|
#24
|
||||
|
||||
|
Kalo orexi Kikh, zuccinikaka har jag fått ett par gånger och det är riktigt riktigt gott så jag förstår att alla vill du ska ta med den.
Jag hoppas det är blåsigt så att ni flyga med lite drakar, fast vädret ser ju inte så kul ut. Kalh Sarakosth lars Kriti stin kardia mou Senast redigerad av lars den 2011-03-07 klockan 16:20. |
|
#25
|
||||
|
||||
|
Är det någon som känner den lilla kirian?
lars Kriti stinkardia mou http://0.tqn.com/d/greekfood/1/0/m/X/ladysarakosti.jpg |
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|