![]() |
|
#21
|
|||
|
|||
|
Ikke bare skal man spise, det skal jo være noe godt i glassene også. Jeg foreslår Rakomelo, som er bedre enn julegløgg, etter min mening. (Men dette er kraftige saker, ikke akkurat noe man lager en hel gløggryte av
)Hvis du ikke har eller får tak i greske brennevin, raki, tsipoura, tsikouda (kjært barn osv…) Fortvil ikke, et hvilket som helst blankt brennevin duger. Vodka vil framheve honning- og kryddersmaken, men bruk grappa om du vil ha mer karakter, mer lik den originale Rakomeloen. Du trenger: 75 ml raki eller annet brennevin 1 ts gresk timianhonning eller annen flytende honning 1/2 kanelstang 1 nellikspiker Ha alt i en liten gryte og varm det sakte og forsiktig til honningen smelter og det begynner å ryke. Fjern kanelstang og nellik. Kanelstangen kan selvsagt brukes om igjen om du lager mer rakomelo. Drikk mens det er varmt! Nok til to shots-glass eller én liten (i gresk målestokk) drink. |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|