![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Här blir det prinskorv, köttbullar, laxpudding, rödbetssallad, helstekt lamm istället för skinka, rödbetssallad och vad jag nu hinner sno ihop. Bara favoriter här med. OM jag hinner ska jag göra lite hemlagad senap till korven och köttbullarna. //Kikh |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Svensk julskinka ska det vara!
Den får jag i ICA i Helsingborg, där får jag också de allra godaste prinskorvarna, som kommer från Per i Viken Chark i Höganäs - godare prinskorvar kan jag inte få. Och så dessa små svenska köttbullar, ja det är tradition. ![]() ICAs rödbetssallad slinker också med i köpet. Men till skinkan hör även brunkål - mums! Undrar om det är en skånsk tradition, det med brunkålen...., eller om jag har den från Stockholm...? Inga andra som äter brunkål till skinkan? |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Den rödkål och brunkål på burk som man kan köpa gillar jag inte alls, den smakar på tok för mycket ättika. |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Rödkål äter vi förstås här i julen, hör till fläsksteken som är ett måste här i Danmark.
Ska absolut prova ditt allrabästa recept med hälften rödkål, hälften vitkål och iblandat äpple, låter smaskens. Ättikan är jag också försiktig med men sirap och kryddpeppar använder jag med rund hand. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Brunkål är nog väldigt skånskt.. och tyskt. Min vän som har sin härkomst från Tyskland sa att de hade brunkål hemma hos sig till julen. Längre upp i landet är det rödkål som gäller. Jag finns i Norrköping ska tilläggas. Jag kokar min egen rödkål numera. Har hittat ett kanonrecept som bara blir SÅ gott.
|
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Jag har även odlat gräslök, men den tog så mycket stryk av stormen o regnet så det blev bara ytterst lite kvar, räcker bara till en person liksom.. Några alternativ till sill har jag inte hittat här, men har inte kollat så noga. Har iaf sett att det finns ngn slags torkad fisk och något som liknar ansjovis, men jag vet eg. inte om det ens smakar som ansjovis...och den torkade fisken vet jag inte alls vad det är... Eftersom jag inte ska fira julen hemma, så kommer jag inte att ha så många rätter. Julskinka skulle jag annars kunnat salta in själv, men det räcker med det som jag får på julaftonens knytis. ![]() Din julmeny är verkligen läcker, Kickie! ![]() Masse, jag håller med om skinkmackan dan före...den är det bästa med julen! Jodå, ska allt skriva lite om knytisen! ![]() Monica C: En lutfiskälskare till! ![]() Däremot avskyr jag dopp i grytan o grisfötter är ju för äckligt! ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|