Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #2  
Gammal 2010-12-17, 22:46
Yannas avatar
Yanna Yanna är inte uppkopplad
 
Reg.datum: apr 2007
Ort: Rethymno, Kreta
Inlägg: 1 846
Standard Sv: Pepparkaksdeg...

Hej Kickie!

Bikarbonat kan ersättas med hjorthornssalt...men om det finns i Grekland vet jag inte.

Potatismjöl vet jag inte heller om det finns men man kan göra egen.
Tillverka potatismjöl genom att riva rå potatis; placera "rivet"
i en sil över en burk och hälla vatten över! Stärkelsen lämnar då
potatisen och du får potatismjöl på botten av burken. Med potatis-
mjölet kan du sedan reda en saftsoppa och steka rårakor av rivet!

- Häll försiktigt bort vattnet ur burken och skrapa ur den tjocka,
vita stärkelsen och lägg den på ett kaffefilter eller på ett fat
för att torka!

Yanna
Svara med citat
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 01:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT