Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Dodekaneserna > Karpathos

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2005-10-22, 20:50
xristina xristina är inte uppkopplad
Banned
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 454
Standard Sv: En till framme

Citat:
Ursprungligen postat av Mikke
Det har kommit fler ol-maerken haer, Vergina heter ett, sen har det kommit nagra fler tyska, som jag inte kommer ihag....
Vergina har vært på markedet i mange år. Ikke så godt som Mythos da - som er og blir det beste greske ølet! Mener jeg...
Svara med citat
  #2  
Gammal 2005-10-23, 00:35
Noras avatar
Nora Nora är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Ort: Stavern, Norge
Inlägg: 414
Standard Sv: En till framme

Det mener jeg også! Mythos er faktisk det eneste ølet jeg orker å drikke, alt annet er helt grusomt. Bortsett fra et tsjekkisk øl jeg smakte engang, men det er ikke godt å få tak i.. Nei, ingenting er som en iskald mythos gitt.
Svara med citat
  #3  
Gammal 2005-10-23, 11:43
Gita Gita är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Ort: Järfälla
Inlägg: 1 429
Standard Sv: En till framme

Kan ni tänka er att i somras, på Kreta, när vi precis hade kommit fram o gick o handlade så köpte jag Mythos och en svensk man som hade varit många gånger i Grekland (enligt egen utsago), frågade mig vad Mythos var? Han köpte Heineken...

Hmm... undra om han åt något grekiskt eller om det blev köttbullar och tournedos hela veckan...? Tråkigt när man inte vågar smaka på det lokala utbudet.

Gita
Svara med citat
  #4  
Gammal 2005-10-23, 12:22
karinafps avatar
karinafp karinafp är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Handen
Inlägg: 3 217
Standard Sv: En till framme

Citat:
Ursprungligen postat av Gita
Tråkigt när man inte vågar smaka på det lokala utbudet.
Visst är det! Pratade med en familj som lämnade Karpathos efter en vecka där, och de sa att det skulle bli skönt att komma hem och slippa den evinnerliga pommes fritesen. Då tänkte vi efter, och kom fram till att de enda gånger vi hade fått pommes frites var när vi åt hamburgare... Annars var det t ex ris, pasta, bakad potatis eller buljongkokt potatis. Så man undrar var - och VAD - de hade ätit hela veckan. Iofs såg vi dem aldrig lämna hotellområdet...

Karin
Svara med citat
  #5  
Gammal 2005-10-23, 12:29
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: En till framme

Jag tror att det är ganska vanligt att människor är försiktiga och reserverade inför mat de inte känner till. Många här hemma äter ju inte så varierad kost heller men visst är det konstigt och tråkigt. Jag har mött flera vana Greklandsresenärer, både såna som åker charter och dom som luffar runt, som inte känner till flera maträtter som jag brukar njuta av under mina resor.
Fast ibland får man leta ordentligt för att hitta sina favoriter. Mina intryck från Karpathos var att maten där höll förhållandevis hög klass och var varierad.

Eva
Svara med citat
  #6  
Gammal 2005-10-23, 13:34
Noras avatar
Nora Nora är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Ort: Stavern, Norge
Inlägg: 414
Standard Sv: En till framme

Uff, jeg må innrømme en ting. Har ennå ikke smakt retsina. Det er nesten så jeg ikke tør å si det engang. Har hatt så nok med mythos, ouzo, metaxa og rødvin, at jeg ikke har tenkt særlig på det. Men nå er det vel kanskje på tide. Hva er det godt å drikke retsina til? Alene, eller inntil noe spesiell mat?
Svara med citat
  #7  
Gammal 2005-10-23, 15:00
Gita Gita är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Ort: Järfälla
Inlägg: 1 429
Standard Sv: En till framme

Citat:
Ursprungligen postat av Eva L
Jag har mött flera vana Greklandsresenärer, både såna som åker charter och dom som luffar runt, som inte känner till flera maträtter som jag brukar njuta av under mina resor.
Fast ibland får man leta ordentligt för att hitta sina favoriter. Mina intryck från Karpathos var att maten där höll förhållandevis hög klass och var varierad.

Eva
I och för sig kan det ju vara så att när man tex åker till Grekland o går på resturanng, läser menyn och så der man en maträtt som man känner igen namnet på (tournedos, hamburgare, entrecôte...) så känns det säkrare än rätterna som heter Giovetsi, Stifado etc som man inte känner igen.

Jag bestämde mig ett år att nu skall jag strunta i biffar o dyl. och be servitören rekommendera något grekiskt, och på det sätt lärde jag mig mer och mer. Men då måste man först ha blivit nyfiken, för att göra så.

Citat:
Ursprungligen postat av Hasse
En del människor är uppenbarligen totalt ointresserade av det som möjligtvis råkar finnas någon tiondels grad utanför synfältet "rakt fram". Eller så är det extremt grava fall av svensk envishet som gör att dessa personer lyckas med konststycket att bete sig så att vi andra kan gå och undra varför de över huvudtaget går utanför sin egen ytterdörr (hemma) ??

Snacka om bortkastade pengar i så fall, om de inte vill upptäcka någonting ?
Hasse
Bortkastade pengar verkligen, om man inte tar tillfället i akt att lära sig något nytt. Men tänk efter också hur restaurangerna lockar till sig folk med färdiga menyer, det är rätter som alla känner igen (Souvlaki, spaghetti och hamburgare tex), man önskar att de rekommenderade de riktigt annorlunda rätterna för gästerna.

Kan det vara så att restaurangägarna tror att vi vill ha de där evinnerliga souvlakin? Att vi inte är intresserade av den grekiska husmankosten?

Gita
Svara med citat
  #8  
Gammal 2005-10-23, 15:15
inkfishs avatar
inkfish inkfish är inte uppkopplad
 
Reg.datum: nov 2004
Inlägg: 8 500
Standard Sv: En till framme

Citat:
Ursprungligen postat av karinafp
Visst är det! Pratade med en familj som lämnade Karpathos efter en vecka där, och de sa att det skulle bli skönt att komma hem och slippa den evinnerliga pommes fritesen.
Här måste jag anmäla en något avvikande uppfattning! Grekisk "pommes frites" kan vara sagolikt god - under förutsättning att den är skalad och stavad för hand och omsorgsfullt friterad i god olja.

I min smak slår för övrigt grekisk potatis all annan potatis jag ätit, smaken är fantastisk.
Svara med citat
  #9  
Gammal 2005-10-23, 15:17
inkfishs avatar
inkfish inkfish är inte uppkopplad
 
Reg.datum: nov 2004
Inlägg: 8 500
Standard Sv: En till framme

Jag älskar grekisk mat. Trots det förstår jag att många klagar så på det trista köket. Många restauranger som uteslutande vänder sig till turister serverar ju sanslöst tråkig mat - och det är inte lätt att skilja agnarna från vetet i det digra tavernautbudet, i synnerhet inte om man inte är väldigt Greklandsvan.

Senast redigerad av inkfish den 2005-10-23 klockan 18:22.
Svara med citat
  #10  
Gammal 2005-10-23, 13:40
Hasse Hasse är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 2 016
Standard Sv: En till framme

Citat:
Ursprungligen postat av Gita
Kan ni tänka er att i somras, på Kreta, när vi precis hade kommit fram o gick o handlade så köpte jag Mythos och en svensk man som hade varit många gånger i Grekland (enligt egen utsago), frågade mig vad Mythos var? Han köpte Heineken...

Hmm... undra om han åt något grekiskt eller om det blev köttbullar och tournedos hela veckan...? Tråkigt när man inte vågar smaka på det lokala utbudet.

Gita

En del människor är uppenbarligen totalt ointresserade av det som möjligtvis råkar finnas någon tiondels grad utanför synfältet "rakt fram". Eller så är det extremt grava fall av svensk envishet som gör att dessa personer lyckas med konststycket att bete sig så att vi andra kan gå och undra varför de över huvudtaget går utanför sin egen ytterdörr (hemma) ??

Snacka om bortkastade pengar i så fall, om de inte vill upptäcka någonting ?




Hasse
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 02:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT