![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Det mener jeg også! Mythos er faktisk det eneste ølet jeg orker å drikke, alt annet er helt grusomt. Bortsett fra et tsjekkisk øl jeg smakte engang, men det er ikke godt å få tak i.. Nei, ingenting er som en iskald mythos gitt.
|
#3
|
|||
|
|||
![]()
Kan ni tänka er att i somras, på Kreta, när vi precis hade kommit fram o gick o handlade så köpte jag Mythos och en svensk man som hade varit många gånger i Grekland (enligt egen utsago), frågade mig vad Mythos var? Han köpte Heineken...
Hmm... undra om han åt något grekiskt eller om det blev köttbullar och tournedos hela veckan...? Tråkigt när man inte vågar smaka på det lokala utbudet. Gita |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Karin |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Jag tror att det är ganska vanligt att människor är försiktiga och reserverade inför mat de inte känner till. Många här hemma äter ju inte så varierad kost heller men visst är det konstigt och tråkigt. Jag har mött flera vana Greklandsresenärer, både såna som åker charter och dom som luffar runt, som inte känner till flera maträtter som jag brukar njuta av under mina resor.
Fast ibland får man leta ordentligt för att hitta sina favoriter. Mina intryck från Karpathos var att maten där höll förhållandevis hög klass och var varierad. Eva |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Uff, jeg må innrømme en ting. Har ennå ikke smakt retsina. Det er nesten så jeg ikke tør å si det engang.
![]() ![]() |
#7
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Jag bestämde mig ett år att nu skall jag strunta i biffar o dyl. och be servitören rekommendera något grekiskt, och på det sätt lärde jag mig mer och mer. Men då måste man först ha blivit nyfiken, för att göra så. Citat:
Kan det vara så att restaurangägarna tror att vi vill ha de där evinnerliga souvlakin? Att vi inte är intresserade av den grekiska husmankosten? Gita |
#8
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() I min smak slår för övrigt grekisk potatis all annan potatis jag ätit, smaken är fantastisk. |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Jag älskar grekisk mat. Trots det förstår jag att många klagar så på det trista köket. Många restauranger som uteslutande vänder sig till turister serverar ju sanslöst tråkig mat - och det är inte lätt att skilja agnarna från vetet i det digra tavernautbudet, i synnerhet inte om man inte är väldigt Greklandsvan.
Senast redigerad av inkfish den 2005-10-23 klockan 18:22. |
#10
|
|||
|
|||
![]() Citat:
En del människor är uppenbarligen totalt ointresserade av det som möjligtvis råkar finnas någon tiondels grad utanför synfältet "rakt fram". Eller så är det extremt grava fall av svensk envishet som gör att dessa personer lyckas med konststycket att bete sig så att vi andra kan gå och undra varför de över huvudtaget går utanför sin egen ytterdörr (hemma) ?? Snacka om bortkastade pengar i så fall, om de inte vill upptäcka någonting ? Hasse |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|