Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2010-08-07, 20:48
Peter Peter är inte uppkopplad
Banned
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 2 085
Standard Sv: Fontanas saganaki i Gävle

Citat:
Ursprungligen postat av para poli Visa inlägg
Letar fötvivlat efter saganaki i Gävle.
Förtvivla icke ety den är inte bra!!!! Den bara smälter ner i pannan och blir en oformlig osthög... Den har inte något att göra med den Saganakin vi äter i Grekland! Vare sig i smak eller konsistens.

Men köp gärna deras Halloumi. Den är helt OK. Anrätta precis som Saganaki. Smakskillnaden är minimal! Sedan finns det Grilloumi! Jag har inte testat den ännu men det är Grekisk Halloumi. Men den får inte heta det för att Halloumi är varumärkesskyddat. Gissningsvis är den nog ett mycket gott alternativ....
Svara med citat
  #2  
Gammal 2010-08-07, 21:14
Lovis Lovis är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2008
Ort: Malmö
Inlägg: 143
Standard Sv: Fontanas saganaki i Gävle

Citat:
Ursprungligen postat av Peter Visa inlägg
Förtvivla icke ety den är inte bra!!!!...
Det håller jag faktiskt inte med om. Jag tycker att deras Saganaki är helt ok. Doppa i hett vatten. vänd i mjöl och stek först på hög värme i olivolja för att få yta, dra ner värmen radikalt så att osten inte smälter ut. Stek tills kärnan är mjuk. Sen är det bara att pressa citron över och äta.
Svara med citat
  #3  
Gammal 2010-08-07, 21:20
Peter Peter är inte uppkopplad
Banned
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 2 085
Standard Sv: Fontanas saganaki i Gävle

Möjligt att jag misshandlade den men den flöt ut för mig... Och jag var inte helt imponerad av smaken heller. Däremot har jag stekt Halloumi under ett antal år med gott resultat. Men smaken är som... Du vet...
Svara med citat
  #4  
Gammal 2010-08-07, 21:33
inkfishs avatar
inkfish inkfish är inte uppkopplad
 
Reg.datum: nov 2004
Inlägg: 8 500
Standard Sv: Fontanas saganaki i Gävle

Jag har en saganakiälskare i familjen, hon behövde ett par gånger på sig för att den inte skulle flyta ut men nu när hon lärt sig värme och tid så säger hon att den blir jättebra.
Svara med citat
  #5  
Gammal 2010-08-07, 22:04
Lovis Lovis är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2008
Ort: Malmö
Inlägg: 143
Standard Sv: Fontanas saganaki i Gävle

Citat:
Ursprungligen postat av Peter Visa inlägg
Möjligt att jag misshandlade den men den flöt ut för mig... Och jag var inte helt imponerad av smaken heller. Däremot har jag stekt Halloumi under ett antal år med gott resultat. Men smaken är som... Du vet...
Ja visst är den - smaken alltså. Och halloumi älskar jag också, men det är ju en helt annan typ av ost, som aldrig blir så där gosigt smältmjuk.

Halloumi använder jag till allt möjligt bland annat i en couscoussallad med russin, tunt skivad färsk lök, stekt halloumi i bitar, kryddar sen med kanel. Till gör jag en jätteenkel kall sås på mixad ruccola och grekisk yoghurt. Gott.
Svara med citat
  #6  
Gammal 2010-08-08, 10:13
pargas avatar
parga parga är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Hälsingland
Inlägg: 362
Standard Sv: Fontanas saganaki i Gävle

Men gud så gott det låter Lovis! Det måste jag prova! Tack!
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 22:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT