![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Det finns ju faktiskt mycket i den greksika maten som är utmärkt att äta om man inte tål gluten. Grekisk sallad, tsatsiki, olika sorts röror, ost (men då får man akta sig för de panerade), gryträtter och många slags grönsaksrätter. Att ha en lapp med som upplysning kan ju vara bra om man är osäker på vad maten innehåller. Tror inte att det är något problem för en vuxen, för barn som oftare är lite krångligare med maten kan det ju vara lite svårare, så det där med egen spagetti inte kanske är så dumt. Och vill man ha bröd, då kan man ju ta med sig typ glutenfritt knäckebröd att ha till frukost eller så.
Detta att undvika spannmålsprodukter är ju något som också gäller alla som inte vill äta kolhydratrik mat. ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Restaurang Symposium i Platanias har en särskild matsedel för glutenintoleranta. Dessutom en underbar restaurang, lite finare,lite lite,dyrare men väl värt. Jättebra service. Airconditions och suverän miljö rekommenderas... liksom.. stifadon,calimares,grillade fetan mmm.
20%rabatt om man beställer före 19.00 Bokning kan behövas. Ela i chania fixar till din maträtt.. inga problem. Å servitörerna på Marias taverna i Stalos var hjälpsamma. De informerade om att i den lokala fetaosten/mjölken kunde det ha tillsatts mjöl. För ekonomins skull.... |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Alltså MJÖL i fetaost eller mjölk! Låter konstigt.
![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|