![]() |
#21
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva |
#22
|
||||
|
||||
![]()
Olivolja från Georgiopoulis som jag är snål med. Raki i petflaska som vi fick på tavernan i Mirtos, snål vet jag inte men den varar läääänge
![]() Annars är det väl det vanliga oliver, feta och rödlök men det har inhandlats här hemma förståss! ![]() /Kerstin |
#23
|
||||
|
||||
![]()
Jag tänte inte att det måste vara inhanlad i Grekland
![]() ![]() ![]() ![]() Riitta ![]() |
#24
|
||||
|
||||
![]()
Kryddorna, honungen och de handgjorda olivtvålarna köper jag också i Grekland.
Eva |
#25
|
||||
|
||||
![]() Citat:
200 gr pakker Mevgal Feta kan jeg få, men prisen er den dobbelte av den jeg betaler i Hellas, så d e t blir når det er slutt på den vi kjøpte i Hellas ![]() Hva vi har i huset av greske produkter varierer jo, akkurat nå er vi ganske velforsynt med hjembrakt ![]() Olivenolje, Kalamataolivener, Olivenpasta, Fetaost, Pølser (choriatiko ![]() ![]() - og sist, men ikke minst, Retsina, Ouzo 12 og Metaxa. F.t ingen nød ![]() |
#26
|
||||
|
||||
![]()
F.n. har jag bara fetaost och kryddor...och igår hade jag en liten flaska Ouzo, men det var igår det..fyller man år så..
![]() Fast väldigt snart har jag enbart grekisk mat i kylskåp och skafferi! ![]() ![]() Yanna ![]() |
#27
|
||||
|
||||
![]()
Grattis lite i efterskott
![]() ![]() ![]() ![]() Riitta ![]() |
#28
|
||||
|
||||
![]()
Tack Riitta!
Jag hade en trevlig födelsedag med Ouzo, drack upp hela (en liten) själv så när som på ett glas som min dotter fick! De andra körde bil....man har tur ibland! ![]() ![]() ![]() ![]() Yanna - 22 dagar från paradiset! |
#29
|
||||
|
||||
![]()
Vi har oliver, olivolja, fetaost, honung och havssalt. Metaxa och retsina inte att förglömma
![]() ![]() Det finns fortfarande några olivtvålar kvar från vår Kretaresa, de bästa olivtvålar vi nånsin har ägt ![]() |
#30
|
||||
|
||||
![]()
Förstår dig Kari att du vill fylla förråden i Grekland. Min son arbetar i Oslo och kommer hem till Sverige en vecka varje månad. Han bunkrar alltid upp en massa mat som ska med tillbaka till Oslo. Både för att allt är dyrt där och att vissa varor är svåra att få tag på.
Eva |
#31
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() - det er veldig dyrt her, og som sagt ikke samme tilbud om man vil spse "gresk". Han tjener inn mye av reisekostnadene på det ![]() |
#32
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva |
#33
|
||||
|
||||
![]()
Hemmagjord Olivolja, vinäger, oliver kalamata bruna och gröna, fetaost, trachana, timjanhonung och attikihonung, tachini=sesampasta, vitabönor gigantes och små, fakes=linser, favabönor, alla möjliga kryddor men oregano plockar jag själv, berg och kamomill the, havs salt, Merenda choklad typ nutella som ungarna har på mackan...kondenserad mjölk, Nescafe till Frappen, tomatpure, passerade tomater, röd lök, aubergin och zuccini, persilje, Dessa varor finns alltid hemma som en bas....och Mythos så klart, däremot väldigt sällan Retzina och Ouzo...
![]() Camilla |
#34
|
||||
|
||||
![]()
Det var då inte mycket och komma med Frappe
![]() ![]() Blev bara lite avundsjuk ![]() Riitta ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|