![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Tack @Pnyx
Det är så jag gjort tidigare fast med timjan i stället för oregano och rosmarin. Det är ljuvligt gott, tanken var bara att i år skulle jag göra något nytt. I annat får det bli den igen. Jag brukar göra den "nästan" klar och sedan rulla in den i folie. Blir väldigt saftig då. //U |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Jo, jag hade nog förstått att du ville ha något lite annorlunda, men ändå med grekisk känsla. En möjlighet är att saltbaka lammet. Längesedan jag gjorde det själv, men minns att det blev bra resultat, särskilt om man petar med någon favoritkrydda, t ex rosmarin, basilika eller något annat som ger rätt känsla och smak.
Ett annat sätt kan vara att rimma skånken (kan vara det Katerina gör?) och sedan fylla den med t ex vitlök, mejram och persilja. Skulle du ändra dig och föredra svensk julsmak, så går det bra att göra som med den vanliga julskinkan. Kanske stunsa upp den med lite vitlök och använda fransk senap vid griljeringen. |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Jag satt och slösurfade häromdan och hittade ett recept som heter "Jamies femtimmarslamm" som tillagas i ugn med vin, rotsaker och örtkryddor under fem timmar! Det lät så gott... men jag har inte testat det än! Googla på det!
Det kommer att testas hos oss i vinter, vetja! |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|