![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
hhmm,
Där ser man hur olika man tänker när man säger vitlöksbröd... Personligen så har jag två varianter på vitlöksbröd. Den ena är att jag gör ett vitlökssmör med salt (plus persilja eller dragon) och brer detta på skurna skivor av ett gott vitt lantbröd. Dessa bredda skivor grillar jag i ugnen tills dess att de får en vacker färg. Den andra varianten är att jag tar ett gott rustikt vitt lantbröd och skär det i skivor. Dessa skivor grillar jag i ugnen så dem blir vackert bruna, UTAN fett. Sedan tar jag en vitlöksklyfta och gnider mot brödet, så det doftar lite lagom vitlök. sedan om man vill kan man duscha/spritza/ringla lite olivolja över brödet. Varför gör jag så? Det är så jag är uppväxt med vitlöksbröd. /Grimm |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Bakat bröd har jag nog inte gjort i hela mitt liv.... Men sockerkaka har jag gjort!
![]() Jag undrar om det verkligen är lönt att baka bröd med vitlök? Men jag umgicks rätt mycket med en Italiensk familj för ett antal år sedan och de brukade ofta bjuda på Bruschetta. Dvs den Italienska formen av vitlöksbröd. De tog en grövre typ av vitt bröd (Det finnns ett som brukar kallas Grekiskt Lantbröd tex) och skar rätt tjocka skivor som de gned in med en halverad vitlöksklyfta över ytan och hällde på lite olivolja. Vill man ha mycket vitlök kan man väl pressa en klyfta... Och så in i ugnen i några minuter så brödet fick lite färg. Sedan lade de på lite krossade tomater och färsk Basilika precis när de skulle serveras. Himmelsk gott! MÖG! Nu blev jag hungrig.... ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|