Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #9  
Gammal 2009-07-19, 19:18
retzinas avatar
retzina retzina är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jul 2007
Ort: Södertälje
Inlägg: 121
Standard Sv: Äta feta på Naxos?

Ostsorter i grekland:

Feta som dem flesta vet är en smulig välsaltad, mjuk ost,som är vit till färgen och som framställs av get-eller fårmjölk.Fetaosten används i pajer
liksom även sallader,men serveras också separat till måltider.

Kasseri: Är krämfärgad och har en mild smak. Den liknar cheddar osten i konsistensen och äts vanligen separat tillsammans med grovt lant bröd.

Mizithra: Är en osaltad mjukost som tillverkas av råmjölk från får.Den serveras både som separat måltids ost och som ingrediens i söta och aromatiska rätter.

Kefalotiri: Är en hård och välsaltad ost ,som närmast liknar parmesanosten.
Den används huvudsakligen som riven ost och serveras till spaghettirätter.

Graviera:Liksom greveosten serveras den till måltider eller används till att rivas och serveras till spaghetti och makaronrätter.

Manouri: Är en osaltad,mjuk ost. Den äts separat till måltider eller används som ingrediens isöta och aromatiska rätter.

Bra att veta om man är ute efter en ost sort eller bara testa de olika sorterna när man är på plats.
Svara med citat
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 11:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT