![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Har just tittat på recept på denna rätt. Filodeg fylld med getost. Snurra ihop och stek/fritera i olivolja i en stekpanna. Det ska man kunna klara av hemmavid....
![]() Här följer receptet som jag läste.. Cheese pie from Skopelos For the dough: 1 kg of wheat flour 1 spoonful of olive oil 1 small spoon of vinegar a little salt water (as much as it is needed to make the dough firm) For the stuffing ½ kg of goat cheese Instructions In a bowl mix the flour with the rest of the ingredients. Work the dough well and let it “rest” for a while. Put flour on a flat surface and using the niseste (this is a round tool used to make the dough thin) make thin layers of dough, one by one. Take a layer of dough and spread some oil on it, grind the cheese with your hand on the layer, covering 1/3rd of its surface, creating an ellipse. Fold the layer with the cheese inside in circular shapes. Fry the pie from both sides in a pan with plenty of olive oil. Take them of the pan with a perforated spoon. The Skopelos cheese pie is delicious, stuffed only with goat cheese. |
#2
|
||||
|
||||
![]()
En länk till en massa god grekisk mat. Se på bilderna.. och man nästan känner doften.. mmm..
http://www.eliasmamalakis.gr/english/recipe.asp |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Hej !
Tackar så mycket. Jo nog vattnas det alltid i munnen när man ser allt gott och kan känna doften ![]() ![]() Har sparat den i mina favoriter. Eller hur ? Birgitta 63 |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Vi har nyligen kommit hem från Skopelos och kan delge er några tavernatips.
Klimataria vid hamnpromednaden hade ny kock, men maten var lika god för det. Där sitter alltid greker och äter, vi blev också tipsade om den av en bofast förra året. Bra piser också, om vi glömmer den dåliga växlingskursen så länge. Vi prövade också Alexander, gata upp i staden, och även restaurang Rodi alldeles nedanför. Bra mat på båda ställena. Lite elegantare med tygdukar och lite högre priser. Båda har en liten trädgård som man sitter i, trevligt. Vi tyckte nog att det var lite trevligare peronal på Alexander. Men bäst gillade vi Klimataria av ovanstående, lite rustikare man får gå in och titta vad som bjuds i köket. De har meny också. Priserna har inte höjts sedan i fjol. Prisex Klimataria: 2 förrätter, 2 huvudrätter, 2 ouzo, 0,5 l husets vin och vatten för 27-30 euro. Lägg till några euro för de andra restaurangerna. Vi fick besök två dagar av engelska vänner (som vi har träffat två ggr tidigare i Grekland)och de var väldigt nöjda med vårt val av restauranger. Usch, nu blev jag hungrig när jag tänker på den goda maten. Carina |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Hej Carina !
Klimataria matstället du skrev om låter bra. Har fått veta att det betyder kyckling med feta, skinka och dill inbakade i vinblad. Stämmer detta att så heter den maträtten? Tog ni någon badbåt eller så när ni var där på Skopelos ? Birgitta 63 |
#6
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lissi -14 dagar från Tinos! ![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Klimataria betyder pergola ... Altså inge matträt
Mette |
#8
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Badade gjorde vi på Velaniostranden, 22 grader i vattnet. Vi var också och kollade på Kastani men tog inget dopp där. Hela veckan var fantastisk, skönt att koppla av och bara njuta inga måsten. Carina |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Hej !
De låter bra att man hinner med mk och att ön är liten. Det passar oss utmärkt med våra planer. Vi får nog i hop en vecka med allt vi tänkt oss ![]() Birgitta 63 |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|