![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Vi var fyra veckor på Karpathos för ett par år sedan, och hade planerat att åtminstone laga luncherna hemma, av ekonomiska skäl. Men det gick ju inte alls.
![]() ![]() Karin som alltid längtar ner |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Jag sitter lite i samma båt eftersom jag skall vara nere för första gången i två veckor... Jag funderar också på att tillaga ngt enkelt i lägenheten men då blir man ju bunden av huruvida det är praktiskt möjligt eller inte. Finns tex stekpanna eller ngn gryta på ett vanligt hotell som apollo har? Är det så att man skall ta med sig en stekpanna hemifrån? Jag tycker absolut att man skall stötta lokalbefolkningen och vill därför köpa råvarorna på plats.
|
#3
|
|||
|
|||
![]()
Uansett hva du gjør, er jeg enig med dem som sier at du bør handle maten i Hellas. Vi i Norge har jo lenge snakket nedsettende om tyske bobilturister som tar med all maten sin fra Tyskland "og ikke legger igjen penger i Norge".
I tillegg synes jeg det er en sjarme i seg selv å handle mat i et fremmed land. Billig å spise ute er for eksempel gyros. Ta gjerne dem + drikke dere har kjøpt på supermarkedet med til en benk ved kaikanten, fin måte å spise på. Hvis dere liker hamburgere er de riktig gode på den greske kjeden Goodys, så om dere finner det trenger ikke maten bli så dyr. De har bra salatbar også. En god lunsj (for meg iallfall) kan være et ferskt brød, et par gode greske oster, kanskje en bit salami, sprekkferdige, solmodne tomater, noen oliven og et glass hvitvin. Fint som både terrassemat og som piknik. |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Standard brukar vara 2 kokkärl 1 och 3 lit, en plåtstekpanna som sett sina bästa dagar och en grekisk kaffepanna som passar på den där lilla "konstiga" plattan. Ugn är sällsynt då den drar mycket ström. Ugnsformar är ännu sällsyntare. Visp brukar saknas och osthyvel finns inte samt ett antal slöa knivar.
Jag hjälpte Mr A att rusta upp köken på hans hotell 2003 och den enda kommentaren blev. -Behöver man så många saker? Prata om mannen som aldrig varit i ett kök. Admirala, vi har ungefär samma matvanor ser jag. Häftigast är hemgjorda grekiska hamburgare med en sallad till (mums). Uffe |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Kom på en ting til. Take-away er billig i Hellas. Jeg kjøper en hel nygrillet kylling pluss et lass stekte poteter pluss saus for 12,50 E. En stor pizza koster ofte ca 8 euro (og greske pizzaer har masse fyll, så det er masse mat.) Og så videre. Så sjekk menyene på take-away-stedene i nærheten. Kvaliteten, iallfall her i Nafplio, er like god som på restaurant.
Hvis det finnes et grønnsaksmarked, kjøp frukt og grønt der, ikke i butikk. Da sparer dere mellomleddet, og får som regel duggfriske varer. |
#6
|
|||
|
|||
![]()
tack för bra tips. Jag tror faktiskt inte att jag kommer att lägga ner lika mycket plats i köket som hemma - man är ju på semester.
![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Hei, hei!
Så mange gode tips!! Selvfølgelig vil vi spise ute også, men av og til tror jeg det kan være greit å tilberede noe selv! Og jeg gleder meg til å kunne handle gode råvarer og lage litt mat selv. Så kan vi koste på oss desserten ute - cappuchino og en drambui! ![]() ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|