![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Finns det några matglada skopelosgäster ? ![]() Birgitta 63 |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Vi blev förtjusta i Klimataria, åt väldigt gott där i maj 2008. T ex kyckling med feta, skinka och dill inbakade i vinblad, mycket gott. Allt vi åt smakade bra. Vi blev också bjudna på goda desserter, tyvärr var vi mätta av de väl tilltagna portionerna så vi åt lite av artighet.
Vi provade också Skopelospaj en snurra med deg fylld med fetaost, gott men mäktigt. |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
En snurra med deg fylld med fetaost.Menar du filodeg? Är den en särskild paj för Skopelos ? Fått veta att där finns en Michalis pie shop i Skopelos town. Kanske var det där du var och handlade. Birgitta 63 |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Hej vi hyrde privat på Skopelos hösten 2008. Vår hyresvärd kallades allmänt för proffesorn. Vi blev flera gånger bjudna på denna snurra som han kallade cheespaj. Han sade aldrig vad den hette på grekiska. Den skulle visst var en av specialiteterna för just Skopelos. Han bakade inte själv utan köpte den djupfryst och friterade sedan. Tror att de var filodeg och getost. Flottigt och god när den var nyfriterad.
LeSa |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Birgitta 63 |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Skopelospaj kan man beställa på flera restauranger i byn. Vid det lilla torget åt vi denna flera gånger....Jättegod. Fanns nog i "varianter" vad gällde fyllning. Den ska ni prova!
Lissi |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vid det lilla torget ? Var är lilla torget i byn ? Hade behövt köpa en karta men får väl vänta tills vi drar ner till ön. Finns en bra länk som visar var allt ligger.Typ matställen och Shops & services m.m. Birgitta 63 |
#8
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lissi |
#9
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tack det låter bra.Vi luktar oss dit...praktiskt ![]() Det är gott och mkt mättande .Vi kommer nog hänga på gyrostället. Birgitta 63 |
#10
|
|||
|
|||
![]()
Hej, en alldeles underbar middag får ni i Glossa på Agnanti! såå god och fin mat med underbar utsikt. En perfekt avslutning efter ett besök vid Sto kastri (mamma mia kyrkan) och bad vid den fina stranden nedanför.
|
#11
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tack för tipset, har noterat nu i min Skopelosbok. ![]() Hur nära ligger Agnanti Mamma mia kyrkan ? Något särskilt gott som ni åt där ? Birgitta 63 |
#12
|
|||
|
|||
![]()
Åh memories... vi käkade skopelospaj på stranden typ varje dag
![]() |
#13
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har du oxå varit där ? Roligt med god mat som smakar. Får väl prova Skopelospajen. Blir så hungrig bara av att titta på bilden. Något annat smarrigt som du åt ? ![]() Birgitta 63 |
#14
|
||||
|
||||
![]()
Har just tittat på recept på denna rätt. Filodeg fylld med getost. Snurra ihop och stek/fritera i olivolja i en stekpanna. Det ska man kunna klara av hemmavid....
![]() Här följer receptet som jag läste.. Cheese pie from Skopelos For the dough: 1 kg of wheat flour 1 spoonful of olive oil 1 small spoon of vinegar a little salt water (as much as it is needed to make the dough firm) For the stuffing ½ kg of goat cheese Instructions In a bowl mix the flour with the rest of the ingredients. Work the dough well and let it “rest” for a while. Put flour on a flat surface and using the niseste (this is a round tool used to make the dough thin) make thin layers of dough, one by one. Take a layer of dough and spread some oil on it, grind the cheese with your hand on the layer, covering 1/3rd of its surface, creating an ellipse. Fold the layer with the cheese inside in circular shapes. Fry the pie from both sides in a pan with plenty of olive oil. Take them of the pan with a perforated spoon. The Skopelos cheese pie is delicious, stuffed only with goat cheese. |
#15
|
||||
|
||||
![]()
En länk till en massa god grekisk mat. Se på bilderna.. och man nästan känner doften.. mmm..
http://www.eliasmamalakis.gr/english/recipe.asp |
#16
|
||||
|
||||
![]()
Hej !
Tackar så mycket. Jo nog vattnas det alltid i munnen när man ser allt gott och kan känna doften ![]() ![]() Har sparat den i mina favoriter. Eller hur ? Birgitta 63 |
#17
|
|||
|
|||
![]()
Vi har nyligen kommit hem från Skopelos och kan delge er några tavernatips.
Klimataria vid hamnpromednaden hade ny kock, men maten var lika god för det. Där sitter alltid greker och äter, vi blev också tipsade om den av en bofast förra året. Bra piser också, om vi glömmer den dåliga växlingskursen så länge. Vi prövade också Alexander, gata upp i staden, och även restaurang Rodi alldeles nedanför. Bra mat på båda ställena. Lite elegantare med tygdukar och lite högre priser. Båda har en liten trädgård som man sitter i, trevligt. Vi tyckte nog att det var lite trevligare peronal på Alexander. Men bäst gillade vi Klimataria av ovanstående, lite rustikare man får gå in och titta vad som bjuds i köket. De har meny också. Priserna har inte höjts sedan i fjol. Prisex Klimataria: 2 förrätter, 2 huvudrätter, 2 ouzo, 0,5 l husets vin och vatten för 27-30 euro. Lägg till några euro för de andra restaurangerna. Vi fick besök två dagar av engelska vänner (som vi har träffat två ggr tidigare i Grekland)och de var väldigt nöjda med vårt val av restauranger. Usch, nu blev jag hungrig när jag tänker på den goda maten. Carina |
#18
|
||||
|
||||
![]()
Hej Carina !
Klimataria matstället du skrev om låter bra. Har fått veta att det betyder kyckling med feta, skinka och dill inbakade i vinblad. Stämmer detta att så heter den maträtten? Tog ni någon badbåt eller så när ni var där på Skopelos ? Birgitta 63 |
#19
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lissi -14 dagar från Tinos! ![]() |
#20
|
||||
|
||||
![]()
Klimataria betyder pergola ... Altså inge matträt
Mette |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|