Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #13  
Gammal 2008-12-31, 12:57
UlfWimans avatar
UlfWiman UlfWiman är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2007
Ort: Agioi Apostoloi / Öjebyn
Inlägg: 1 349
Standard Sv: pannkakor

Per telefon från Giorgios. Jag tror jag översatt rätt.

Efterrätt special (Munkar med lönnsirap)

Ingredienser


12g Kronjäst = 1 påse torrjäst (de handlar på LIDL och den heter nåt annat)
1/2 dl socker

1 -2 tsk kanel
1 krm salt
1 burk Sprite eller fruktsoda (33cl med mycket kolsyra)
7 dl mjöl
3 dl mjölk (ej lättmjölk)


Gör så här

Häll jästen och läsken plus mjölken i en bunke (rumsvarmt).

Använd en el-visp och vispa i mjölet blandat med socker och kanel.
Det ska bli en ganska tjock smet, men inte en deg. Låt sedan bunken stå en timma i rumstemperatur för att jäsa lite. (Burken på Ozon står framme jämt till den är tom).

Hetta upp fritösen eller olja i en kastrull till 180°, testa med en bit vanligt formfranska för att kolla tempen

Använd en matsked (stor) eller ett decilitermått och häll några åt gången i den heta oljan. De flyter snabbt upp till ytan och använd en gaffel för att snurra på de några gånger. Ta upp de ur fritösen när de ser färdiga ut och provsmaka en med lite lönnsirap till. De ska vara frasiga.
Serveras varma med glass och lönnsirap.

Uffe via Papa G

Frågade även om "Tiganites" så jag fick det på samma gång.
De har slutat med med det för det kräver stekning i panna.
Svara med citat
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 12:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT