![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Jag har nu följt diskussionen om pastaris och hur det ska kokas. Visste ej vad det var och blev nyfiken på det. Men efter att ha läst om svårigheten att få det riktigt bra så nöjer jag mig med endera pasta av nåt slag eller jasminris. Jag använder alltid jasminris när det ska vara ris till maten eftersom det är lite smak på det och blir ej heller torrt. Klyftpotatis är också väldigt gott till det mesta faktiskt. Även till gryta. När jag serverade stifado sist så hade jag både ris och klyftpotatis till den så att alla smaker skulle bli tillgodosedda.
//Monica |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Bra Eva tack för tipset.
Det verkar gott på ditt sätt. Jag har aldrig haft i morötter men är som sagt var inte främmande för nytt. Antecknas som variant på receptet enligt dig. -Har du provat med Créme F? Lite annorlunda med smarrigt. I Grekland använder jag yoghurt. Uffe |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Uffe
Vitlökpasta har jag aldrig provat. Hur ser det ut? Va kan man mer använda den till ? Birgitta 63 |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Till allt Birgitta
Finns på tub hos Coop är bra för mig då jag har svårt att hacka och skiva tunt för hand. Det är en genväg. Och en bra sådan. Hoppas jag inte kastat sten i glashus nu. Även jag fuskar ibland av vissa orsaker. Skalar grönsaker för hand men använder alltid matberedaren för annat. "I love my Kenwood" Uffe Ps ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Coops eget märke har även den koncentrerade chilipuré /chilipasta som jag ofta nämner i mina recept. Står bland tomatpurén och finns som chili, pesto mm. Supersmidigt när man vill ha het mat och ingen chilifrukt hemma.
Har för övrigt lagat min första Giovetsi ikväll, med risoni vilken kokade med de sista 25 minuterna. Blev smaskens ![]() Receptet improviserade jag ihop, här kommer det: 800 gr fransyska 1 gul lök 4 klyftor vitlök 2 mtsk tomatpuré 1 tsk chilipasta 1 burk krossade tomater 2 mtsk olivolja ca 2 dl risoni oregano salt och peppar 1-2 kanellstänger 2-3 dl vatten Bryn grytstora bitar av köttet i olivoljan Fräs ned den gula löken+vitlök, grovt eller fint hackad efter smak, tomatpure+kryddor+chilipasta. Häll i krossade tomater+vatten och låt småkoka i 1-1,5 tim, beroende på köttbitarnas storlek. Häll i Risonin när ca 25-30 minuter återstår. Köttet mår bra av att koka länge så det gör inget om risonin behöver gå längre! Smaka av och servera med gott bröd! Själv rekomenderar jag vitlöksbröd Kali sas orexi! ![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Uffe
Genvägar hittar alltid hem även till köket ![]() Litentuva Köttgrytan giovetsi låter god. Tänker laga den i helgen nu när höstvinden blåser in oss. Birgitta 63 |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Låt dig väl smaka
![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|