Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2008-11-11, 14:40
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Pastaris ?

Citat:
Ursprungligen postat av Birgitta63 Visa inlägg
Hej Uffe !
Den pastariset gick ju ej att äta upp.Tyckte den var bättre än torrt ris skrev jag men nä tack.Det var ingen smak och mäktigt var det. Ska säkert vara i en gryta med en massa annat i om den ska komma till sin rätt.

Birgitta 62
Bra du skriver det för jag brukar tycka att det är på gränsen till överkokt redan efter 15-17 min. Jag brukar koka mitt med lök, skivade morötter, lagerblad, paprikapulver, gurkmeja och örtsalt.

Eva
Svara med citat
  #2  
Gammal 2008-11-11, 17:18
MonkanSs avatar
MonkanS MonkanS är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2007
Ort: Norrköping
Inlägg: 650
Standard Sv: Pastaris ?

Jag har nu följt diskussionen om pastaris och hur det ska kokas. Visste ej vad det var och blev nyfiken på det. Men efter att ha läst om svårigheten att få det riktigt bra så nöjer jag mig med endera pasta av nåt slag eller jasminris. Jag använder alltid jasminris när det ska vara ris till maten eftersom det är lite smak på det och blir ej heller torrt. Klyftpotatis är också väldigt gott till det mesta faktiskt. Även till gryta. När jag serverade stifado sist så hade jag både ris och klyftpotatis till den så att alla smaker skulle bli tillgodosedda.

//Monica
Svara med citat
  #3  
Gammal 2008-11-11, 18:29
UlfWimans avatar
UlfWiman UlfWiman är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2007
Ort: Agioi Apostoloi / Öjebyn
Inlägg: 1 349
Standard Sv: Pastaris ?

Bra Eva tack för tipset.
Det verkar gott på ditt sätt. Jag har aldrig haft i morötter men är som sagt var inte främmande för nytt. Antecknas som variant på receptet enligt dig.
-Har du provat med Créme F?
Lite annorlunda med smarrigt. I Grekland använder jag yoghurt.

Uffe
Svara med citat
  #4  
Gammal 2008-11-11, 18:36
Birgitta63s avatar
Birgitta63 Birgitta63 är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jul 2007
Ort: Sjöbo
Inlägg: 1 452
Standard Sv: Pastaris ?

Uffe
Vitlökpasta har jag aldrig provat. Hur ser det ut? Va kan man mer använda den till ?
Birgitta 63
Svara med citat
  #5  
Gammal 2008-11-11, 19:10
UlfWimans avatar
UlfWiman UlfWiman är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2007
Ort: Agioi Apostoloi / Öjebyn
Inlägg: 1 349
Standard Sv: Pastaris ?

Till allt Birgitta
Finns på tub hos Coop är bra för mig då jag har svårt att hacka och skiva tunt för hand. Det är en genväg. Och en bra sådan.
Hoppas jag inte kastat sten i glashus nu. Även jag fuskar ibland av vissa orsaker. Skalar grönsaker för hand men använder alltid matberedaren för annat.
"I love my Kenwood"

Uffe

Psen har även juicepress.
Svara med citat
  #6  
Gammal 2008-11-11, 19:22
litentuvas avatar
litentuva litentuva är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2008
Ort: Sthlm/järfälla
Inlägg: 1 795
Standard Sv: Pastaris ?

Coops eget märke har även den koncentrerade chilipuré /chilipasta som jag ofta nämner i mina recept. Står bland tomatpurén och finns som chili, pesto mm. Supersmidigt när man vill ha het mat och ingen chilifrukt hemma.

Har för övrigt lagat min första Giovetsi ikväll, med risoni vilken kokade med de sista 25 minuterna. Blev smaskens.

Receptet improviserade jag ihop, här kommer det:

800 gr fransyska
1 gul lök
4 klyftor vitlök
2 mtsk tomatpuré
1 tsk chilipasta
1 burk krossade tomater
2 mtsk olivolja
ca 2 dl risoni
oregano
salt och peppar
1-2 kanellstänger
2-3 dl vatten

Bryn grytstora bitar av köttet i olivoljan
Fräs ned den gula löken+vitlök, grovt eller fint hackad efter smak, tomatpure+kryddor+chilipasta.
Häll i krossade tomater+vatten och låt småkoka i 1-1,5 tim, beroende på köttbitarnas storlek.
Häll i Risonin när ca 25-30 minuter återstår. Köttet mår bra av att koka länge så det gör inget om risonin behöver gå längre!
Smaka av och servera med gott bröd! Själv rekomenderar jag vitlöksbröd

Kali sas orexi!
Svara med citat
  #7  
Gammal 2008-11-12, 15:43
Birgitta63s avatar
Birgitta63 Birgitta63 är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jul 2007
Ort: Sjöbo
Inlägg: 1 452
Standard Sv: Pastaris ?

Uffe
Genvägar hittar alltid hem även till köket. Både praktiskt och bra på tub.

Litentuva
Köttgrytan giovetsi låter god. Tänker laga den i helgen nu när höstvinden blåser in oss.
Birgitta 63
Svara med citat
  #8  
Gammal 2008-11-12, 17:58
litentuvas avatar
litentuva litentuva är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2008
Ort: Sthlm/järfälla
Inlägg: 1 795
Standard Sv: Pastaris ?

Låt dig väl smaka!
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 14:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT