![]() |
|
|
|
#1
|
|||
|
|||
|
Vilken yoghurt man använder är ju en smaksak. Jag brukar använda naturell som får rinna av genom ett filter. Rätt länge... Den ska vara rätt fast när man börjar. Jag använder också presssad vitlök för att smaken ska vara så jämn som möjligt. Den grovt rivna gurkan blandar jag med ett gott salt.(Jag använder 5 olika sorters salt när jag lagar mat!) Låter det stå ca 20 min, häller av och kramar sedan ur gurkstrimlorna. Saltet hjälper till att dra ur vätskan ur gurkan och grundsaltar Tzatzikin. Lite Olivolja och i mitt fall ett gott mått grovmalen svartpeppar.
Och tricket som Stelios lärt mig är att man ska ha i lite pressad Citron på slutet! Det ökar syran och frächören på ett helt annat sätt än att använda vinäger. Faktum är att jag har märkt att många Svenska kockar har börjat ersätta vinäger med Citron där det är möjligt. En ny trend kanske? Det var länge sedan jag gjorde en Tzatziki hemma! Det får nog bli en till helgen... Fast jag har ju precis konsumerat ett antal....
|
|
#2
|
||||
|
||||
|
Här kommer recept på Tsatziki för 4 pers.
1 gurka,som skalas och skärs i småbitar 2,5 dl yoghurt 1 msk olivolja 1 msk vinäger 1/2 tsk salt 1 tsk hackad dill 1 krossad vitlöksklyfta eller 1/4 tsk vitlökspulver. Rör samman ingredienserna.Låt blandningen stå svalt i minst en timme,för att smaken ska bli mer framträdande. |
|
#3
|
|||
|
|||
|
Toppen!
Nu ska jag se om inte jag kan få till en supergod Tsatziki!!
|
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|