![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prova: Giouvetsi Lamm, getkött eller oxkött med pasta (liknar stora risgryn) Tillagas långsamt i ugnen tillsammans med vitlök tomater oregano och andra kryddor och olivolja. Serveras ofta i lerkrus Youlbasi Ugnsbakat lamm kryddat med vitlök citron och örter i form i papperspaket Stifado Oxgryta med smålök. Tillagas också i ugnen. Innehåller oftast tomater och kryddas med kanel, kryddpeppar, rosmarin, charlottenlök och andra kryddor. Imam Aubergine delad och fylld med tomater som krydddats med diverse kryddor, basilika, oregano m.m. Där jag äter den toppas den med ost. Yemista Fyllda tomater och paprikor med ris, lök, aubergine i småbitar kryddat med mynta, oregano, tomatpuré m.m Briam Ugnsbakad zuccini med potatis och tomat Pastitio Kan liknas vid vår makaronipudding Sedan har vi alla SMÅRÄTTER, Zucciniballs riven zuccini kryddas och steks i olivolja. Kan påminna om rårakor lite grand Aubergineröra helt sagolik till färskt grekiskt bröd Taramosallata Fiskromssallad, kanske inte låter gott, men är det Fetaost i alla möjligt skepnader, i ugnen med grönsaker, ihoprörd med kryddor och vitlök som tilltugg och NATURLIGTVIS i grekisk sallad som smakar helt fantastiskt på de flesta ställen jag besökt på Kreta! Saganaki Graviera Stekt ost, som har smält inuti serveras med citron och mängder med fler! Vi brukar ofta äta, istället för huvudrätt, ett par smårätter var till middag - jättegott! Naturligtvis är olivoljan pricken över i-et i så gott som allting! KALH OREXI! Smaklig måltid! ![]() Senast redigerad av Nektaria den 2008-06-06 klockan 10:09. |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|