![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Om du har en djupare teflonpanna, typ wok, går det att fritera i den, bara oljan kan täcka osten.
Det finns även en rätt som heter "feta saganaki" som jag kan rekomendera! Fetasost som "bakas" i ugnen med tomat, oregano, parika och chili. Ringla lite olivolja på och en nypa salt (lite för tomatens skull) och peppar. Smaskens det med! |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Fast gillar man inte friterat så låter ju Halloumivarianten gott!
|
#3
|
|||
|
|||
![]()
Halloumi-ost, en tykk skive med krydder etter eget ønske - grilles mellom to tynne skiver brød, alternativt på en skive brød. Som en toast. Som gresk-kyprioterne gjør. Nyydelig! Herlig at man kan få kjøpt denne osten her hjemme.
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Jag brukar droppa lite citronsaft på osten, sen doppa i vetemjöl och steka i stekpanna. Så gör jag med både saganaki- och halluomi-ost, och tror att jag fått tipset här på Kalimera
![]() ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Vad som än händer och vad du än gör med osten så kommer den inte smaka lika gott som ostsaganakin i Grekland! Ty den från fontana är inte samma sort som de har i Grekland (även om de har olika sorter, med olika smak även där!!)
Till en annan fråga inom samma ämne. Saganaki finns ju in många former i Grekland, själv har jag ätit musselsaganaki, räksaganaki och saganaki (dvs ost). Alla rätterna är sins emellan helt olika! Trots att alla kallades saganaki!?! Fick förklarat av två (oberoende) greker att det handlar om formen de tillagas i. Stämmer det? Har tagit in de tre ovanstående rätterna ett flertal gånger. Osten upplevs ju som helt fristående friterad/stekt. Musslorna är oftast stekta/kokta med lök, vitlök/persilja mm, och räkorna serveras oftast med en tomtasås. Vad betyder egentligen saganaki? |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Det er en (liten) stekepanne, rett og slett.
|
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fast min variant lärde jag mig på Cypern... |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|