![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
I morgon ska jag tillaga denna rätt. Har längtat länge efter de knapriga små fiskarna. Har köpt frysta (fiskeförbud fram till oktober). Så fick jag rådfråga "svärmor" hur jag ska fixa till dem.
Så ska jag fritera potatisen a la grecque, dvs inga djupfrysta pommes frites. Hoppas nu bara att jag lyckas denna gång. Har gjort ett försök innan och mjölet hamnade i klumpar bredvid... Britt-Marie ![]() Senast redigerad av inkfish den 2007-09-25 klockan 00:41. Anledning: otillåten länk |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Hej Britt-Marie!
Jag har precis besökt Lesbos och letade som en galning efter de goda små fiskarna. Nu ser jag på din profil att du bor på Kos,lyckost. Du skriver skriver att det är fiskeförbud på småfiskarna fram till oktober, det förklarar varför jag inte kunde få tag i dom. Men förr om åren har jag kunnat köpa dom, visserligen på andra öar. Är det nytt med fiskförbudet? Kan jag möjligtvis få ditt recept på fiskarna? Det finns ju småfisk även i Sverige. |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Hej gamla rumskompis
![]() När jag steker marides gör jag så här, oljan ska vara het som sjutton, och ganska mycket stekolja i pannan. Brukar kolla detta genom att lägga ner en potatisstav från början, då hör man när potatisen börjar friteras och man vet när de ska läggas i. När fiskarna har tinat, om du har frysta, lägg dem i en bunke ha över salt och svartpeppar och använd båda händerna att vända fiskarna försiktigt. Ta liksom omfång om fiskarna, De går lätt sönder när de varit frysta, häll sedan mjöl över och gör samma procedur. Ta upp fiskarna på ett fat så bara mjölet som har fastnat på fiskarna följer med, samma omfång med händerna igen och skaka ut mjölet genom fingrarna. Nu är det bara att börja steka. Kali orexi Du har väl kokat horta till och massa citronklyftor ![]() Och glöm för all del inte vinet i kylen Monica Senast redigerad av inkfish den 2007-09-26 klockan 15:12. Anledning: långt citat |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|