Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2007-09-25, 00:33
BrittMaries avatar
BrittMarie BrittMarie är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Lidköping
Inlägg: 146
Standard Sv: Stekta sardiner

I morgon ska jag tillaga denna rätt. Har längtat länge efter de knapriga små fiskarna. Har köpt frysta (fiskeförbud fram till oktober). Så fick jag rådfråga "svärmor" hur jag ska fixa till dem.

Så ska jag fritera potatisen a la grecque, dvs inga djupfrysta pommes frites.

Hoppas nu bara att jag lyckas denna gång. Har gjort ett försök innan och mjölet hamnade i klumpar bredvid...

Britt-Marie



Senast redigerad av inkfish den 2007-09-25 klockan 00:41. Anledning: otillåten länk
Svara med citat
  #2  
Gammal 2007-09-26, 10:34
MormorC MormorC är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Ort: Helsingborg
Inlägg: 56
Standard Sv: Stekta sardiner

Hej Britt-Marie!
Jag har precis besökt Lesbos och letade som en galning efter de goda små fiskarna. Nu ser jag på din profil att du bor på Kos,lyckost. Du skriver skriver att det är fiskeförbud på småfiskarna fram till oktober, det förklarar varför jag inte kunde få tag i dom. Men förr om åren har jag kunnat köpa dom, visserligen på andra öar. Är det nytt med fiskförbudet? Kan jag möjligtvis få ditt recept på fiskarna? Det finns ju småfisk även i Sverige.
Svara med citat
  #3  
Gammal 2007-09-26, 13:43
monica monica är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: stockholm
Inlägg: 930
Standard Sv: Stekta sardiner

Hej gamla rumskompis

När jag steker marides gör jag så här, oljan ska vara het som sjutton, och ganska mycket stekolja i pannan. Brukar kolla detta genom att lägga ner en potatisstav från början, då hör man när potatisen börjar friteras och man vet när de ska läggas i.

När fiskarna har tinat, om du har frysta, lägg dem i en bunke ha över salt och svartpeppar och använd båda händerna att vända fiskarna försiktigt. Ta liksom omfång om fiskarna, De går lätt sönder när de varit frysta, häll sedan mjöl över och gör samma procedur. Ta upp fiskarna på ett fat så bara mjölet som har fastnat på fiskarna följer med, samma omfång med händerna igen och skaka ut mjölet genom fingrarna.

Nu är det bara att börja steka. Kali orexi

Du har väl kokat horta till och massa citronklyftor
Och glöm för all del inte vinet i kylen

Monica

Senast redigerad av inkfish den 2007-09-26 klockan 15:12. Anledning: långt citat
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 08:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT