![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Åt detta första gången på Kalymnos 1980. Kan väl säga som så att någon större succe blev det inte för den som tycker att en aborre har många ben och gillar fjällröding.
Eva |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Vår 12-åring är van vid att äta fisk (mycket tack vara mormor som har lärt upp barnen, hon kom från norra Finland och där åter man mycket fisk, i alla former). Han brukar bli lite trött på grekmaten efter ett tag, och då vill han ha "småfisk". Nu i somras på Kreta blev rekorden två (!) portioner med hemgjorda pommes till på en och samma kväll. Och så stooora klyftor med citron att pressa över.
Det smakade som i Finland, tyckte han ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Jag googlade vidare i detta delikata ämne och marides översätts till:
Whitebait are young fish; in Europe the term applies to young herring, but in other parts of the world it is used for similar fish of other species. Whitebait are tender and edible. The entire fish is eaten including head, fins and gut but typically each 'bait' is only 25-50 mm in length and about 3 mm in cross section. I praktiken nästan vilken firre som helst, bara i rätt storlek? //PO |
#4
|
|||
|
|||
![]()
på karapthos var marides små friterade anjovis.supergoda
![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|