Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #10  
Gammal 2021-07-14, 23:48
Hasse Hasse är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 2 016
Standard Sv: Tear Of The Pine Retsina

Den här Tear Of The Pine är ju speciell på ett sätt som jag tror att många inte tänker på.

Den lär vara tillverkad på druvsorten Assyrtiko som känd för att ge fina krispiga viner från bl.a Santorini, liknande den franska druvsorten Sauvignon Blanc.

Många, skulle vilja säga de flesta andra retsina-sorter är tillverkade huvudsakligen av druvsorten Roditis som jag personligen inte vet ett skvatt om vad gäller egenskaper mm.

Retsina rent allmänt ger ju ändå oceaner av känslor till många av oss som ett vin vid tillfällen då vi upplever, minns, till passande maträtter och sällan kanske bara analyserar?

Och hur många andra viner (röda, vita, rosé) ger man tillsatser som t.ex kåda för att skapa en sådan produkt som har gett ett sådant genomslag som retsina faktiskt har gjort?


/ Hasse
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 20:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT