Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Kafé Kalimera

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #4  
Gammal 2017-08-05, 02:08
MickeKöpings avatar
MickeKöping MickeKöping är inte uppkopplad
 
Reg.datum: apr 2009
Ort: Köping
Inlägg: 1 132
Standard Sv: Honungsexperter - en fråga!

Alltså honung är i princip en smet av olika sockerarter, vatten och en del smakämnen, kanske lite annat jox också. Sockret är konserverande i sig självt och hämmar bakterier att gro. Socker är även ganska stabilt som kemisk förening i normala förhållanden. Det som kan hända är att honungen jäser om vattenhalten blir för hög. Det bildas alkohol och koldioxid (smak?). De olika sockerarterna kan även separera på grund av temperatur men det är bara att röra ihop igen. Inget av detta gör att honungen blir oätlig/otjänlig.
I övrigt så är det väl smakämnen som kan brytas ner av ljus eller värmepåverkan.

Så smak och lukt avgör om du vill äta det.
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 06:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT