Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #5  
Gammal 2014-02-16, 11:22
karis avatar
kari kari är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 5 540
Standard Sv: Grekisk afton

Citat:
Ursprungligen postat av yannis Visa inlägg
Jag har med framgång gjort "Arkadisk äppelpaj" som efterrätt. (Från kokboken "Ett kök i Arkadien").
Ugnen på 200 grader.
I botten på en form lägger man cirka 6 skalade äpplen skurna i tunna klyftor.
250 gram (!) smör skivas med osthyvel och ska varvas med äpplena.
Så till en smet som ska ligga ovanpå.
Vispa 5 ägg med 2 dl socker. Häll ner 75 gram smält smör tillsammans med 3 dl mjöl och 3 tsk bakpulver.
Grädda i cirka 40 minuter.
1 msk kanel samt 3 msk florsocker siktas ovanpå.
Kan åtnjutas med glass.

Birgitta.
Høres v e l d i g godt ut . - og m e k t i g

Vi inviterte familien på Gresk mat i går
Jeg laget en "Taverna"panne Moussaka, den ble veldig godt mottatt
- spesielt av de to i familien med cøliaki, i Hellas kan de jo ikke spise Moussaka!
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 09:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT