Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #27  
Gammal 2012-01-08, 14:00
Kikhs avatar
Kikh Kikh är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2006
Ort: Kalithea, Chania
Inlägg: 1 371
Standard Sv: Greklandssvenskar och svensk julmat.

Det efterlängtade paketet med anjovis och, fantastiskt god, sill dök upp efter dryga 10 dagar. Nu har jag ätit mer Janssons än jag lyckades klämma i mig på ett helt år sammantaget när jag bodde i Sverige

Idag tog jag min jycke med mig på en tur i olivlundarna för att se vad som erbjöds av gratis grönsaker. Med mig hem i påsen hade jag några ynka blad radikio ( i mitt tycke jämförbara med maskrosblad och den godaste av alla vilda grönsaker), fyra stänglar vild sparris och!!! minst ett halvt kilo vild fänkål Nu ska här bakas marathopita (fänkålspaj) i stekpannan, och en liten portion kokt radikio med olivolja och pressad citron får jag nog också ihop till. Med lite bröd, några heminlagda oliver och ett glas rödvin har jag en nästan gratis middag.

Det är något speciellt med att ha plockat maten själv!

//Kikh
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 00:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT