![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Förra lördagen avnjöt vi tillsammans med våra bästa vänner en liten surströmmingsfest. Menyn har sedan flera år varit standardiserad vad gäller förrätt och huvudrätt. Desserten varierar.
Efter välkomstdrink startade vi med en liten förrätt som varje år består av kycklinglever i någon form. I år blev det "Champinjonsallad med kycklinglever". Receptet hittade jag på systembolagets hemsida ("Champinjonsallad med tupplever"). Till det ett glas rödtjut o vatten. Sedan blev det som alltid surströmming, hårt o mjukt tunnbröd, smör, mandelpotatis, hackad rödlök o persilja. Drycken är vatten, öl och snaps. Vad gäller snapsar valde vi att denna gång använda små glas (2cl) vilket gör att man kan ta lite flera och med olika smaker utan att det blir för mycket. Desserten varierar år från år. Denna gång blev det Äggtoddy med punch (punchen i ett äggskal ovanpå som man själv rör ned). Allt smakade mycket gott och tycktes uppskattat. Men det viktigaste som jag ville berätta med denna skrivan var ..... ..... att Årets inläggning av surströmming var alldeles utomordentligt bra! ![]() Smaken var perfekt och konsistensen var utmärkt och den var lättrensad. Det kan annars variera lite mellan åren. Ibland är de för hårda och ibland lite för lösa. Men som sagt, i år tyckte vi att den var perfekt! Det var faktiskt så gott att vi kör en gång till med annat sällskap om en vecka. ![]() |
|
|