![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Παστιτισιο - Pastitsio. 0.4 kg. makaroni. (Bruk gjerne litt tykke.) 0.5 kg. kjøttdeig. ½ kopp hvitvin. Retsina. 150 gr. revet hvitost. (Norvegia går greit) 1 kopp margarin. 1 småhakket løk. ( ikke alt for stor) 1 stk. kanel. ½ kg. tomater. (hermetiserte kan godt brukes) 1 kopp malt brød. 2 eggehviter. Salt og pepper. 3 ss. malt kvitost til toppen. Kjøttet. Bruk det halve av margarinen til å halvbrune løken. (Bruk gjerne en gryte.) Bland inn kjøttdeigen og vinen. Når det har kokt litt blandes tomatene, (gjerne flådde) kanelen, salt og pepper inn og det hele kokes ca. ½ time. Bland til slutt inn brødet og osten. Makaronien. Kok opp mye vatn med salt og kok makaroniene i ca. 20 minutter. Sil av vatnet og bland inn resten av det smeltede smøret. Til sist de stivpiskede eggehvitene. Sausen. Bechamellesaus. 6 matskedar. margarin. 8 ss. hvetemel 4 tekopper melk. 2 eggeplommer. Salt og pepper. Lag vanlig tykk hvit saus og bland inn eggplommene til slutt. Til formen. Smør formen. Stivpisk eggehvitene og bland den i makaronien. Legg først ett lag makaroni så kjøttet og så ett lag makaroni. Slå sausen over langpannen når du har fått resten på plass og strø revet ost over. Stekes i mellomvarm stekeovn i ca ½ time, til osten er litt gyllen. En grønnsaksalat som tilbehør passer veldig godt. Kan fryses, men trenger god tid for å tine. Denne oppskriften bruker Konsulinnan i Pythagorion Club Senast redigerad av Inge den 2005-11-13 klockan 17:39. |
|
|