Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #6  
Gammal 2011-05-14, 09:49
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Helggodis

Det här lagade jag ofta förr men nu var det ett tag sen sen. Misslyckades en gång men annars brukar det fungera. När ni gjort degen bör den ställas i kylen för att bli kall. Rulla sen till små bollar. Det blir ca 30 st. Placeras glest på plåten för de flyter ut en del. Jag har inte kvar tidningen utan bara ett handskrivet recept men det kommer från Allt om Mat och tidigt 90-tal eller sent 80-tal.

50 g smör
2 msk honung
0,5 dl strösocker (antar att det kan bytas ut mot rårösocker men jag har inte provat än)
0,7 dl vetemjöl (knappt)

Smält smörer och häll ner honungen medan pannan står kvar på spisen. Rör ner sockret sen ni hällt blandningen i en skål och vänd sist ner mjölet.
Blanda till en slät deg och låt den stå minst en halv timme i kylen. Grädda i 200 gr till lagom färg. Tar ca 8 min. Tiden kan variera beroende på ugnen.

Jag brukar göra en syrlig blandning av hallon och blåbär som jag serverar till.

Eva
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 16:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT