Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #5  
Gammal 2010-08-25, 16:46
Annkis avatar
Annki Annki är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2005
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 198
Standard Sv: Recept Giovetsi

Här kommer mitt recept, jag brukar göra den i portionsformar av lera, inköpta i Grekland. Men naturligtvis kan man använda en stor ugnsform också.

1 kg lamm- eller nötkött
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 tkp tomatjuice (eller krossade tomater på burk)
1 msk tomatpasta
salt & peppar
1/2 kg pasta (gärna risoni)
riven ost

Skär köttet i mindre bitar och bryn det. Tillsätt lök och vitlök och låt steka på svag värme tills det är mjukt. Häll i tomatpasta och tomatjuice, salt & peppar och så mycket vatten att det täcker köttet. Låt sedan sjuda på svag värme tills köttet blivit mört och såsen tjocknat.

Koka pastan mjuk, lägg hälften i en smord ugnsform, och lägg på köttbitarna. Fördela resten av pastan jämt över köttet och häll tomatsåsen ovanpå. Strö över riven ost och grädda i 200-225 grader ugnsvärme ca. 15 min.
(räcker till 5 pers.)

Lycka till!
Ann-Kristin
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 05:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT