Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #25  
Gammal 2008-03-07, 10:05
AndersK AndersK är inte uppkopplad
 
Reg.datum: nov 2005
Inlägg: 766
Standard Sv: Saganaki

Jag har svårt att höja alla grekiska resaurangers anrättning av saganaki till skyarna. På de sämsta av ställen doftar anrättningen "rätt", ser för övrigt ut som en ensam förstorad fiskpinne, smakar minimalt och är i konsistens att likna vid en tunn skiva välpressad frigloit - styggt sagt! Frågan är om de inte har "micrat" eländet eller om råvaran är av för mig inte önskvärd art, dvs. hushållsost med låg fetthalt.

På de bästa av ställen - Arne nämner ett - märks omedelbart att man lagt viss omsorg vid tillagandet och val av råvara, vilket resulterar i att de saganakin smakar himelskt. Tyvärr har det med åren blivit färre "ställen" som serverar riktigt bra saganaki.

Vi har två mätinstument för att klarlägga om en restaurang är bra; saganaki och fyllda tomater. Klarar den "provet" är sannolikheten mycket hög att den är bra i övrigt.

Min undran är; använder grekiska restauranger olika ostsorter till saganaki?

/Anders
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 21:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT