Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #13  
Gammal 2008-03-06, 23:36
Liselottes avatar
Liselotte Liselotte är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2005
Ort: Stockholm
Inlägg: 77
Standard Sv: Saganaki

Vad som än händer och vad du än gör med osten så kommer den inte smaka lika gott som ostsaganakin i Grekland! Ty den från fontana är inte samma sort som de har i Grekland (även om de har olika sorter, med olika smak även där!!)

Till en annan fråga inom samma ämne. Saganaki finns ju in många former i Grekland, själv har jag ätit musselsaganaki, räksaganaki och saganaki (dvs ost). Alla rätterna är sins emellan helt olika! Trots att alla kallades saganaki!?! Fick förklarat av två (oberoende) greker att det handlar om formen de tillagas i.

Stämmer det? Har tagit in de tre ovanstående rätterna ett flertal gånger. Osten upplevs ju som helt fristående friterad/stekt. Musslorna är oftast stekta/kokta med lök, vitlök/persilja mm, och räkorna serveras oftast med en tomtasås.

Vad betyder egentligen saganaki?
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT