Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #1  
Gammal 2010-10-18, 22:37
UlfWimans avatar
UlfWiman UlfWiman är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2007
Ort: Agioi Apostoloi / Öjebyn
Inlägg: 1 349
Standard Grekisk mat eller ....

...inte
Det här brukar jag laga till både här och där.
1 blomkålshuvud(stort)
Kassler (300gr) eller bacon Cretan Farmer(restaurang). Även Cassler(Cretan Farmer) är ok men lite osalt, Lidl är bättre.
1/2 Purjolök
3 dl yoghurt eller craimé fráice
50 gr marg
2 msk mjöl eller idealmjöl
En skvätt grädde(mjölk eller vad ni har) och gör det som en bottenredning.
3 dl riven ost
Timjan och svartpeppar som kryddor.

Koka blomkålen kort(5 min)
Fräs ihop redningen och fyll på med kassler och purjo.
Smörj en ugnsform och häll i blomkålen och häll den färdiga
fyllningen över. Toppa av med lite riven ost.
In i ugnen i 30 min 200° och ät med en sallad till.
Detta är fantastisk mat utan krångel.
Har precis ätit detsamma och för historien så gillar både Gioannis och Katherina den maträtten.
Katerina review = "Typical Greek Genuine Food"
Det här är ingen Grekisk specialitét utan som Katherina sa vanlig mat
man lagar och enkel att göra. Ingen kioskvältare utan husmanskost.

//Uffe
Svara med citat
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 08:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT