![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
|
Hur tycker ni en tzatziki ska smaka? Själv föredrar jag den "klassika". Ibland har man fått med morötter i. Inte min favorit direkt. På cypern blandar de mynta i "zassen". Det föll mig inte heller i smaken. Nä , min favorit som jag försöker efterlika är:
Medelhavsyoughurt Grovriven gurka (utan mittdelen samt avrunnen) salt, vitpeppar färsk timjan rosmarinolja mycket vitlök toppas av en kalamataoliv! Mums! |
|
#2
|
|||
|
|||
|
Litt fersk dill i er også godt!!!
|
|
#3
|
||||
|
||||
|
Grekisk yoghurt, grovriven gurka, vitlök,salt och grekisk olivolja.
Ingen mynta, ingen timjan, ingen dill...
|
|
#4
|
||||
|
||||
|
Rosmarinolja?
Hade ingen aning om att det brukar användas i tzatsiki. Är det vanligt? |
|
#5
|
||||
|
||||
|
Citat:
//gunilla |
|
#6
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
#7
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
#8
|
||||
|
||||
|
Citat:
JAPP!! Så ska det se ut! Fast vilken olja som helst går bra. Lotta |
|
#9
|
||||
|
||||
|
Vad säger man
Bara att hålla med...
|
|
#10
|
|||
|
|||
Jaaa det är den riktiga Tzatzikin, som vi får i Grekland och gör hemma .
|
|
#11
|
|||
|
|||
Jaaa det är den riktiga Tzatzikin, som vi får i Grekland och gör hemma .
Senast redigerad av annlind den 2006-02-17 klockan 22:14. Anledning: fel |
|
#12
|
||||
|
||||
|
Får väl erkänna att Timjan och Rosmarin olja är min egen lilla specialare. Dock inte för mycket så att det tar överhanden. Speciellt rosmarinoljan ska man vara försiktigt med. Men som sagt. Alla ha sin smak.
Citat:
|
|
#13
|
||||
|
||||
|
Citat:
Rosmarin är ju jättegott som krydda, men jag har aldrig förr hört att man brukar använda det på annat sätt i matlagning och blev så förvånad över det så jag letade lite på nätet och hittade en sida som bekräftar ungefär det jag trodde, att rosmarinolja används i parfymer, hudvårdsprodukter och massage- och doftoljor samt att man kan ställa en skål med vatten och några droppar rosmarinolja i ugnen när man gräddar bröd för att ge det lite smak.Där står även att man kan använda det sparsamt i matlagning, dvs max några droppar - men också att det redan i ganska små mängder kan ge mag- och tarmproblem, vara direkt farligt om man har hjärtproblem eller högt blodtryck, inte bör ätas om man är gravid eller ammar. http://www.shenet.se/ravaror/eorosmarin.html Men gott är det säkert Och du kanske bara tar några droppar i tsatzikin?
|
|
#14
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
#15
|
|||
|
|||
|
Jag har en kryddblandning hemma som jag fått av bekanta. De har köpt den på Karpatos. Den innehåller vitlökspulver, vitpeppar och dill ??? och heter "Mix for tzatsiki".
Den smakar inte som jag tycker Tzatsiki ska , men enligt mina bekants kryddar man Tzatsikin med dill på Karpatos - stämmer det?Annars instämmer jag med föregående talare: Grekisk yoghurt (10% fett, på liten hink) FÄRSK vitlök, grovriven avrunnen gurka, salt och olivolja. Mmm nu vet jag vad det blir till maten ikväll - vad det nu än blir... UT i SOLEN nu. Här är det VÅR!!! hm undrar om maken går att lura till att det är dags att ta fram grillen... /Marianne |
|
#16
|
|||
|
|||
|
Citat:
).Annars gör vi enligt "orginalreceptet": riven gurka som kramas ur, grekisk yoghurt på hink, vitlök, olivolja, en skvätt vitvinsvinäger, salt. |
|
#17
|
||||
|
||||
|
Håller med Malin (nilam)
Jag gör som du Riitta
|
|
#18
|
||||
|
||||
|
Citat:
lyckligtvis, måste jag nog säga.
|
|
#19
|
|||
|
|||
|
Galotiri(Geremezi), salt, vitlok(mkt), olivoja.
Mums. |
|
#20
|
||||
|
||||
|
Grekisk yoghurt på hink (10%), riven gurka, massor med vitlök, en skvätt olivolja (grekisk, så klart!) och en nypa mynta. Ibland även ett par tag med pepparkvarnen. Gillar när det är lite starkt
Geggan ska helst vila över natten så den får "moja till sig" ordenligt och bli riktigt god! Jag äter tzatziki till allt (förutom klassikern bröd); lasagne, grillat kött, dippar chips i... mums! Passar till allt... utom möjligtvis fisk. Har inte provat detta (än?).Veronica
|
![]() |
|
|