![]() |
|
#21
|
||||
|
||||
|
Och när man inte får oliver i sin Grekiska sallad, då känner man sig som turist
Fast då säger man till att man vill ha oliver i sin sallad förstås Riitta |
|
#22
|
||||
|
||||
|
Tack för alla kloka repliker!
Inser nu min kraftfulla fördomsfrihet; både här hemma och hos ex:s Vassili äter jag grekiskt/medelhavsmat, inte turistmat! Jag visste väl det, och tack för nya impulser! Erik Ambassadour of Ikaria |
|
#23
|
||||
|
||||
|
Känner mig inspirerad av all detta prat om Grekmat, så det får bli egenhändigt, hemmalagad moussaka i morgon. Det var ett tag sedan sist
Vanligaste Grekmaten här hemma nuförtiden är soutsoukakia som äkta mannen lagar till på väldigt bra sätt Tzatziki och oliver har varit en del av dagens måltid Riitta |
|
#24
|
||||
|
||||
|
Citat:
har däremot aldrig själv plockat vare sig maskrosor eller kirskål till den egna matlagningen, endast blivit bjuden. Kirskålen är på bra framfart här i trädgården så ge mig gärna lite tips Är det bara att rensa, förvälla och därefter tillsätta vinäger/olja?//Zanét |
|
#25
|
||||
|
||||
|
Citat:
Jag gillar ju inte bara grekisk mat - jag gillar att bygga om åxå
|
|
#26
|
|||
|
|||
|
Precis använd den som du använder spenat eller annan bladgrönsak.
Passa dig bara, kirskålen har förmåga att sprida sig som en löpeld i trädgården, fast vad gör det när man kan äta upp den. Pratade förresten med släkten i Grekland idag, där var alla ute och plockade radikia. Yvonne Senast redigerad av yvonne den 2005-04-10 klockan 18:08. |
|
#27
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ska kanske passa på att beställa ett lass med bräder och spik också Citat:
Beträffande kirskål så för jag redan en ojämn kamp mot densamma - sprider sig ju snabbare än man hinner dra upp. Nu ska jag låta det rara ogräset växa sig liiite större och därefter ska här minsann skördas //Zanét |
|
#28
|
||||
|
||||
|
Det blir billigt och bra för er.Ni kan ju leva på ogräs
Synd att man inte kan äta mossa, då skulle vi också kunna få fin skörd Riitta |
|
#29
|
||||
|
||||
|
Citat:
Jag kan ju alltid skicka upp lite kirskål och kvickrot till dig så att du får variation //Zanét |
|
#30
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
|
|
#31
|
||||
|
||||
|
Kan väl blanda med mördarsniglarna så det blir ännu nyttigare
Så hemst Riitta
|
|
#32
|
|||
|
|||
|
Det är även dags för sparrisplockning.
Svärmor plockade en hel näve (vildvuxna)sparris i helgen och det ska tillagas med spanaki och chorta i morgon. Mums! Agapi |
|
#33
|
||||
|
||||
|
Fin spenat kostar chortan!
//PO ![]() -Bu! |
|
#34
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() I din hjärna måste det växa kvick-rot helt klart! /Ivi -kunde bara inte låta bli
|
|
#35
|
||||
|
||||
|
Citat:
//PO -Aj! |
|
#36
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
#37
|
||||
|
||||
|
Citat:
Fast det gäller inte överallt. På ex Karpathos finns det hamntavernor som serverar helt underbar grekisk mat och där grekerna köar för ett bord. Finns uppskrivna tavernor i gränderna som har betydligt sämre mat. Egentligen tycker jag att diskussionen om turistställen är ganska fånig. Korkat av grekerna att servera turisterna dålig mat när dom istället borde visa upp det bästa landet har. Jag har ätit god mat på rstauranger med mycket turister och dåligt på en taverna med greker så allt går inte att generalisera. Vanligtvis är det ju ändå så att lokalbefolkningen vet vilka ställen som serverar god mat men smaken är ju trots allt olika. Om vi tittar runt i vår egen omgivning så finns det lokabefolkning som äter på ställen som vi kanske själva tycker är helt värdelösa. När det kommer gäster till vår stad rekommenderar jag naturligtvis alltid det bästa utifrån deras önskemål, tillfälle och pris. Ingen vill väl rekommendera ett ställe med mat som man själv inte gillar. Eva |
|
#38
|
|||
|
|||
|
Citat:
epiros
|
|
#39
|
||||
|
||||
|
Citat:
Tro mej!! Det räcker med en liten bit rot, säj 1cm, kvar i jorden så växer det upp nya blad Kirskålen blev inplanterad under tidigt nittiotal, från Tyskland tror jag, just som matväxt. Den som tog hem den ångrade dock detta bittert eftersom den visade sej vara ett rot-ogräs som spred sej kvickt somf**n. Jösses vad jag har kämpat med denna växt i mina da´r. Sen må den vara hur ätbar som helst. Har jag satt frön till rödbetor så vill jag ha fina rödbetor, inte små ynkliga därför att Kirskålen har sugit till sej all näring ur jorden! Vad är kvickare än Kvickrot och kvicka Kamilerare? KIRSKÅL ![]() ![]() Birgitta som sett Citronfjäril, en flock bofinkar men här "sover" Vitsipporna ännu ![]() |
|
#40
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
![]() |
|
|