![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Jag håller på att smälla av i mitt stora sug efter denna goda maträtt. Efter en hel sommar på Korfu, Grekland där de gött mig med mat minst en gång om dagen så saknar jag det något extremt nu. Den grekiska rostbiffen, Saganakin, Kalamarin, Stifadon och sist men absolut inte minst Sofriton.
Är det någon som har ett gott recept på denna alldeles utsökta maträtt skulle jag bli helt vansinnigt glad! //Carro |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Hittade ett på engelska med en trevlig bild:
www.greek-recipe.com/modules.php?name=News&file=article458 Tack för att du påminde mig om denna läckerhet! ![]() Karin Senast redigerad av karinafp den 2005-11-17 klockan 11:26. |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Åh, jag kan inte annat än att tacka och buga.
Nu blir det till att laga denna goda maträtt och bjuda alla vänner och bekanta som inte smakat det förut. Du vet förresten inte hur man kan få tag på saganaki om man inte bor i Stockholm, där allt måste vara mycket enklare att hitta? //Carro |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Googla på Fontana (de har Saganaki) och skicka iväg ett mail, fråga var du kan finna det.
Gita ![]() |
#5
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1 1/4 kg kalvestek eller bog av kalv 1,2 dl kopp olivenolje 2-5 hvitløkfedd 2,5 dl vineddik 3,5 dl varmt vann hakket persille hvetemel pepper salt Skjær kalvekjøttet i 1 cm tykke skiver og vend dem i siktet hvetemel. Varm olivenoljen og stek kalveskivene på begge sider i en gryte. Tilsett hvitløk, vineddik, vann og persille. Kok under lokk i ca 1 time eller til kjøttet er mørt og sausen har blitt tykk. Serveres gjerne med Gresk potetmos med hvitløk (se egen oppskrift). Antall personer: 4 |
#6
|
|||
|
|||
![]()
...låter smarrigt, Inge....fast kalvkött är inte alltför lätt att få tag i numera....iallafall inte här i Karlstad....
![]() Mikke |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Karin (Gåta: vilket är det enda djur som byter kön efter döden? ![]() Svar: kossan! Då blir hon till oxfilé... ![]() |
#8
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
#9
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva |
![]() |
|
|