|  | 
| 
			 
			#1  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Timjan och Oregano 
			
			Läste i min nya kokbok att i Grekland använder man timjan och oregano ofta tillsammans i maträtter. Nu undrar jag ifall någon brukar göra så? Och hur blir det då? Jag använder ju mycket av båda kryddorna men var för sig. Mina kryddor kommer från Kalymnos förstås   Riitta | 
| 
			 
			#2  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Timjan och Oregano Citat: 
 Ett kanonrecept på klyftpotatis: Borsta potatisarna väl, skär dem i klyftor och lägg dem i en ugnsfast form. Eller skala potatisarna först, om du föredrar det. Ringla över en god olivolja. Krydda med oregano, basilika, timjan, rosmarin och havssalt. Blanda väl. In i ugnen i 225 grader ca 40 minuter. Rör om då och då. Passar utmärkt till en grillad köttbit och ett gott rödvin. Eller också delar jag bara potatisarna i halvor och lägger dem i en ugnsform med snittsidan upp, penslar ovansidan med olivolja och strör över kryddorna och bakar potatishalvorna. Då tar det litet längre tid i ugnen, och kanske du behöver sänka värmen till 200 grader, det beror litet på hur din ugn fungerar. Karin som blev hungrig...   Senast redigerad av karinafp den 2005-10-01 klockan 11:16. | 
| 
			 
			#3  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Timjan och Oregano 
			
			Tack.Då är det ju bara att ösa på  Då kan jag ju använda rosmarinen från Olympos också   Har börjat lite försiktigt i dag. Har gjort färdigt tomatsalladen.Enkelt. Tomater,rödlök Kalamataoliver, olivolja,lite vitvinsvinäger och Kalymnosoregano   Och håller på med brödbak med grekiskt brödmjöl   Riitta | 
| 
			 
			#4  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Timjan och Oregano Citat: 
   | 
| 
			 
			#5  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Timjan och Oregano Citat: 
  Karin | 
| 
			 
			#6  
			
			
			
			
			
		 | |||
| 
 | |||
|  Sv: Timjan och Oregano 
			
			Hej! Ni har "glömt" bort hel kryddnejlika.I nästan samtliga recept jag fått av "min" grekiska familj finns nejlikan med och det blir otroligt gott! Agda | 
| 
			 
			#7  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Timjan och Oregano 
			
			Vi använder det också ibland   Riitta | 
| 
			 
			#8  
			
			
			
			
			
		 | |||
| 
 | |||
|  Sv: Timjan och Oregano 
			
			Riitta, Har du ett namn på det grekiska brödmjölet? Jag tycker det är svårt att få tag på något riktigt bra mjöl. Hälsningar Agda | 
| 
			 
			#9  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Timjan och Oregano 
			
			Det är Kungsörnens "Grekiskt lantbröd" står det på påsen. Det är vete och råg. Sedan vet jag inte hur Grekiskt det är egentligen,men det blir helt OK bröd   Riitta | 
| 
			 
			#10  
			
			
			
			
			
		 | |||
| 
 | |||
|  Sv: Timjan och Oregano 
			
			Jag trodde att du kanske hittat något i grekland,men tack ändå! Agda | 
|  | 
| 
 |  |