![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Så är det ånyo dags att hänga ut tvenne kilo renkött på tork inför
vårens resa till öarna. Cirka en månad åtgår för torkningen. Som extraproviant sett anse vi renköttet vara i särklass. Lägg därtill den starka sältan som utmärkt balansera en eljest hotande saltbrist i kroppen under en månadslång tur i arkipelagen. Viktminskningen är påfallande. Av dryga två kilo renkött återstå efter torkning strax runt åtta hekto. Bild http://www.sendpix.com/albums/080301...yg/?a=view&i=0 Arne och Hustrun |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Det är ju mer än en HALVERING...... Det tål att tänkas på om man inte skall "salta in sig" fram till sommaren!!!
![]() /June |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Gott Arne!!
![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Men Arne, menar Du att i er minimala packning finns också plats för KÄK?????
Lissi - som inte tar med mat. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Nja, vi delar upp det torkade köttet i tre delar. En del tas med till vårens resa, den andra delen till höstresan. Så spar vi resten hemma och skickar till vänner som värdesätta torkat kött.
Alltså blir det cirka 250 gram per resa att släpa på. Alls icke så betungande!! Arne |
#6
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() Låter gott! Renkött är för mig, med en moder från Tornedalen, som ljuv musik..Dock alltför sällan och nu nog åratal sen det avnjöts ![]() Lissi |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Har haft glädjen och få smaka på Arnes torkade renkött på Kalymnosträffen på Kalymnos för några år sedan
![]() ![]() Riitta ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|